Szolnoki óriásbaleset: még életveszélyben a mentőápoló

2018.06.28. 15:50

Reggel 9 óra óta műtötték azt a mentőápolót, aki tegnap este a Szolnokon karambolozó mentőautóban dolgozott. A balesetben ketten meghaltak, a mentő sofőrje és a beteg, akit a mentővel szállítottak. A mentőautó egy busszal ütközött. A busz utasai közül is többen megsérültek, két gyerek is. A mentőorvos már jobban van. 

Egy busszal ütközött egy beteget szállító mentőautó Szolnokon, a Debreceni út és az Árnyas utca kereszteződésénél tegnap este. Ahogy írtuk, a mentő megkülönböztető jelzéssel haladt Szolnok felé, amikor karambolozott a vele szembe haladó busszal. 

A mentő sofőrje és a beteg nem élte túl a karamboltForrás: MTI/Mészáros János

Ketten meghaltak

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tegnap elmondta, hogy

a balesetben a mentőautó sofőrje és a beteg meghalt, a mentőápoló és a mentőtiszt pedig súlyosan megsérült.

Állapotukat a helyszínen stabilizálták, majd a budapesti Honvédkórházba, illetve az Országos Baleseti Intézetbe vitték őket mentőhelikopterrel.

A buszon utazók közül is sokan megsérültek a balesetben.

19 ember könnyű sérüléseket szenvedett, egy embernél pedig fennállt a súlyos sérülés veszélye. Ők már a saját lábukon elhagyták a kórházat"- mondta az Origónak Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

A sérültek között gyerekek is vannak. A két kicsi állapota már tegnap este kielégítő és stabil volt.

Forrás: MTI/Mészáros János

Életveszélyes sérülések

A mentőorvos, akit az Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetbe vittek tegnap, már túl van az életveszélyen, stabil az állapota. Állítólag már kommunikálni is tud.

A sérült a fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Szerdán elvégezték a sürgős műtéti beavatkozásokat, de előreláthatóan még több műtétre lesz szükség" - írta csütörtöki közleményében Flóris István, az intézmény főigazgató-helyettese, majd hozzátette, hogy a mentőst továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése pedig várhatóan eltart még egy ideig.

Kollégája, a Honvédkórház intenzív osztályán fekvő mentőápoló is életveszélyesen megsérült,

több helyen is betört a koponyája, és bordatöréssel is ápolják.

Ő továbbra is életveszélyes állapotban van. Az Origo információi szerint

csütörtökön szinte egész nap a műtőben feküdt a mentőápoló,

több orvoscsoport próbálja megmenteni az életét.

Eközben a rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit.