Súlyos, allergiás reakciója volt Magdolnának, amikor megérkezett hozzá G. László mentősofőr, F. Attila mentőtiszt és B. János ápoló. Ellátták az asszonyt, majd a mentőautóba tették, és útnak indultak. Ezután történt a tragédia.

Egy busszal ütközött a Magdolnát szállító mentőautó Szolnokon, a Debreceni út és az Árnyas utca kereszteződésénél két napja. A mentő megkülönböztető jelzéssel haladt Szolnok felé, amikor karambolozott a vele szemben haladó busszal. Egyelőre még vizsgálják a baleset körülményeit, de az tény, hogy a Debreceni útnál vizes és csúszós volt az aszfalt, a mentőautó pedig a busznak csapódott.

Forrás: MTI/Mészáros János

Esélyük sem volt

A mentő pilótafülkéje szinte konzervdobozként gyűrődött össze az ütközés erejétől: a sofőrnek esélye sem volt - tudta meg a Blikk.

A beteg asszony, aki állítólag fuldoklott a mentőautóban és a mentősofőr nem élte túl a balesetet. A két másik mentőst életveszélyes állapotban vitték kórházba. Eközben Magdolna gyermekei már aggódtak, nem értették, hol lehet az édesanyjuk, és miért nem tudják őt elérni.

Három óra alatt sem ért volna be vele a mentő? Ezt kérdezgettük egymástól. Ezután telefonáltunk a kórházba. Hangzavart hallottunk a háttérből. Most már tudjuk, hogy a buszon utazókat vizsgálták éppen- mondta az újságnak István, az áldozat fia.

A családnak a rendőrök mondták el, mi történt Magdolnával. Azt mondták, nem szenvedett, szörnyethalt.

Forrás: MTI/Mészáros János

Életveszélyes sérülésekkel kerültek kórházba

A mentőorvos, akit a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetbe vittek tegnapelőtt, tegnapra túl lett az életveszélyen, már stabil az állapota. 

A sérült a fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Szerdán elvégezték a sürgős műtéti beavatkozásokat, de előreláthatóan még több műtétre lesz szükség- írta csütörtöki közleményében Flóris István, az intézmény főigazgató-helyettese, majd hozzátette, hogy a mentőst továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése pedig várhatóan eltart még egy ideig.

Kollégája, a Honvédkórház intenzív osztályán fekvő mentőápoló is életveszélyesen megsérült,

több helyen is betört a koponyája, és bordatöréssel is ápolják.

Ő továbbra is életveszélyes állapotban van. Az Origo információi szerint

csütörtökön szinte egész nap a műtőben feküdt a mentőápoló,

több orvoscsoport próbálta megmenteni az életét.

A buszban is többen, 20-an megsérültek. Ketten súlyosan, őket töréssel látták el. Két gyerek is volt a sérültek között. Az ő állapotuk már szerda este stabil volt.