Még ma visszatérnek a zivatarok

eső, ár, felhőszakadás, zápor, zivatar, Budapest
Budapest, 2018. június 29. Járművek eső után Budapesten, a XIX. kerületben, a víz alatt álló Nádasdy utcában 2018. június 28-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Erősen szeles, csapadékos, de alapvetően meleg időre kell készülni pénteken a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. A valódi nyár még napokat várat magára.
Vágólapra másolva!

További felhőszakadás várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A zivatarokat jelentős mennyiségű - akár 25 milliméternél is több - csapadék kísérheti, de néhol felélénkül a szél, valamint jégeső is előfordulhat.

Péntek: Gyakran lesz erősen felhős az ég, és

többfelé várható zápor, zivatar.

Élénk lesz az északi szél. 23 és 29 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A péntek reggeli felhőszakadás több kerületet is elöntött, a XIX. kerületi Nádasdy utcában az autók tengelyükig álltak a vízben.

Így nézett ki a víz alatt álló Nádasdy utca péntek reggel Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Szombat: Észak felől tovább csökken a felhőzet az erős északnyugati szél hatására, de

az Eger-Szeged vonalon gomolyfelhős maradhat az ég,

és itt záporok is kialakulhatnak. Mérsékelt marad a felmelegedés: 20-25 fok várható.

Vasárnap: Ragyogó napsütésre van kilátás, esetleg északkeleten fordul elő elvétve zápor a néha megnövekvő gomolyfelhőkből. A csúcsérték 21 fok körül alakul.

Hétfő, kedd: Sok napsütésre számíthatunk,

csapadék nélkül.

Kedden 24, szerdán már 26 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerda: A többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, délután zápor, zivatar is előfordul. 30 fok körüli hőség ígérkezik.