4500 forintot rabolt a 84 éves nőtől, vádat emeltek ellene

Vágólapra másolva!
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen, mert az utcán fellökött és kirabolt egy 84 éves asszonyt, valamint 2017 augusztusában egy lopást is elkövetett.
Vágólapra másolva!

Vádat emelnek Kiskunfélegyházán egy férfi ellen, aki többször lopott a városban.

A 22 éves vádlott 2017. október 6-án reggel az egyik kiskunfélegyházi utcában észrevett egy idős asszonyt, aki a piacról tartott hazafelé. Ekkor elhatározta, hogy megszerzi az értékeit,

ezért azzal az ürüggyel, hogy egy közeli utcát keres, szóba elegyedett a sértettel.

Eközben a vádlott a kerékpárjával folyamatosan a sértett mellett haladt, majd az egyik pillanatban megállt mellette, és

megragadta az asszony kézitáskáját, míg a másik kezével meglökte.

A 84 éves, folyamatos orvosi kezelés alatt álló asszony a lökés miatt az úttestre esett. Ezután a vádlott kicsavarta a táskát a kezéből, és távozott a helyszínről.

A vádlott a táskával együtt megszerezte a sértett pénztárcáját,

benne mintegy 4500 forint készpénzzel,

valamint az idős asszony iratait. Később a pénz kivételével valamennyi rabolt dolog előkerült, így a kár részben megtérült.

Az idős asszony a bántalmazás miatt agyrázkódást, valamint a fején és a bal csuklóján zúzódásokat szenvedett, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak. Súlyosabb sérülésként azonban valamely végtag törése is kialakulhatott volna, aminek elmaradása nem a vádlotton múlott.

A rendőrök a vádlottat még a rablás napján elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottnak a rabláson kívül egy lopás miatt is felelnie kell, ugyanis 2017. augusztus 19-én kerékpározás közben egy kisbolt előtt egy férfi kezéből kikapta a pénztárcáját,

benne 30 ezer forint készpénzzel és a sértett irataival együtt.

A büntetett előéletű, különös visszaeső vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt az ügyészség minősített rablás bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és lopás vétségével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.