Közel négyszáz kisiskolás vett részt és versenyezhetett a Bátrak Ligája rendezvényen fővárosi állomásán, amit a Honvédelmi Sportszövetség hozott létre. A gyerekeket három legendás bajnok, dr. Nébald György kardvívó, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke, valamint Imre Géza párbajtőrvívó és Horváth Gábor kajakos segítette.

A pécsi és újfehértói területi döntők után Újbudán, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban folytatódott a Bátrak Ligája. A Honvédelmi Sportszövetség azért hozta létre a programsorozatot, hogy közösségépítő sportolási lehetőséget biztosítson a kisiskolások számára. A fővárosi helyszínen csaknem négyszáz táborozó gyerek mérte össze tudását szellemi vetélkezőkön, illetve számos honvédelemhez köthező sportágatban. 

Fotó: Tulok András

A gyerekeket igazi sportlegendák segítették, okatatták a verseny során: dr. Nébald György, a szöuli ötkarikás játékokon aranyérmes kardvívócsapat tagja, Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüst-, és bronzérmes párbajtőrvívó, valamint Horváth Gábor kétszeres olimpiai bajnok kajakos.

Forrás: Fotó: Tulok András

A sportszövetség nemrégiben megválasztott elnöke, dr. Simicskó István is próbára tette magát néhány sportágban. Többek között az alkalmi páston Nébald Györggyel vívott egy rapid asszót.

dr. Simicskó István rapid asszót vívott Nébald GyörggyelFotó: Tulok András

A sportprogramok után megtartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Honvédelmi Sportszövetség az év második felében 250 millió forintnyi támogatást ad a tagszervezetei számára. „Az első támogatási felhívásunk kedden jelent meg, ennek keretében összesen 40 millió forintot osztunk szét a tagszervezetek által az elmúlt három évben legalább kétszer már sikeresen megszervezett sport-, és egyéb szakmai programok megvalósításához. Július 10-én jelenik meg az a támogatási felhívás, amelynek keretében a tagszervezeteink teljesen új, a honvédelmi neveléshez kapcsolódó programjait szeretnénk segíteni, erre 150 millió forint költségkeretet különítettünk el.

Fotó: Tulok András

Dr. Simicskó István zárásként arról beszélt, hogy a családi napoknak, jótékonysági rendezvényeknek, illetve az oktatást, a kultúrát, a sportot, az egészségfejlesztést, valamint más szabadidős tevékenységeket összekapcsoló, közösségépítő események támogatására várhatóan július közepén írnak ki 60 millió forintos támogatási felhívást.