Elbukhatja a kártérítést a motorbalesetért Rékasi Károly

2018.07.08. 13:18

Komoly egészségügyi gondokat okozhat a színésznek, hogy idő előtt elkezdte terhelni a balesetben megsérült lábát, valamint a kártérítést is bukhatja emiatt. Az ügy tárgyalása szeptemberben folytatódik – írja a Bors.

Még nincs ítélet Rékasi Károly és R. Mikós közlekedési balesetének ügyében, még nem lehet tudni, hogy ki volt a hibás.

Még nem történt meg az ügyben a bűnösség megállapítása, addig pedig nem fizet a biztosító senkinek. Vagyis, még azt sem állapították meg, hogy ki volt a balesetben a hibás. Június utolsó hetében azt hittük, végre pont kerülhet az ügy végére, de mivel nem jelent meg a bíróságon a berendelt műszaki szakértő, így nem tudtunk érdemben továbblépni, a tárgyalást elnapolták szeptemberre" – mondta a Borsnak R. Miklós ügyvédje, dr. Mohácsy Lénárd.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az ügyvéd szerint hosszú ügyre kell számítani, mert ha a színészt hozzák ki hibásnak, akkor ő fellebbezni fog, ha az autóst, akkor majd az ő jogi képviselője akarja másod-, esetleg harmadfokra vinni az ügyet.

Több szakértő, orvos és műszaki is dolgozik az ügyön. Ez csak elsőre volt egy egyszerű helyzet, valójában azonban egy nagyon bonyolult közlekedési balesetről beszélünk. A felelősség megállapítása éppen ezért nem lesz egyszerű, ahogy utána a kártérítés kérdése sem – magyarázta lapnak a jogász.

A színész 2015 júniusában motorozott, amikor karambolozott egy autóssal, aki szerinte nem használta az indexet, amikor elé kanyarodott. Rékasi Károly súlyosan megsérült a balesetben, hat csontja eltört, az egyik lába pedig négy centivel rövidebb lett. Ez a rövidülés súlyos fertőzés és egy csavartörés következménye, amit R. Mikós ügyvédjének korábbi nyilatkozata szerint nem biztos, hogy a baleset okozott. Elmondása szerint tudomása van arról, hogy a színésznek lovasbalesete is volt a motorbaleset után, ezt a színész tagadta.

Rékasi Károly többször is elmondta, hogy nehezen viselte a rehabilitációt, előbb ment vissza forgatni, mint kellett volna. Ha kiderül, hogy maga okozta a sérülése súlyosságát, akkor nagy kártérítési összeget bukhat el.