Fizetett volna, hogy átvegyék a rábízott gyereket

2018.07.10. 12:50

Egy budapesti bébiszitter meg akart szabadulni attól a nagyjából 6-8 hónapos csecsemőtől, akire vigyáznia kellett volna – írta meg a Bors.

A húsz év körüli nő múlt héten ment be egy budai, Bikás parkhoz közeli magánbölcsődébe, hogy lepasszolja a gyereket azért, hogy neki több ideje maradjon.

Először azt kérdezte, van-e felvétel, itthagyhatja-e a gyereket. Az bölcsődevezető mondta, hogy persze, mire arról érdeklődött, hogy szükséges-e a szülei aláírása. A vezető köpni-nyelni nem tudott, miután a lány közölte, hogy ő csak a bébiszittere a gyereknek – mondta a Borsnak egy anyuka, akinek a gyereke is abba a bölcsődébe jár.

A bébiszitter a bölcsődében elmondta, hogy 130 ezret keres havonta, és ha leadja a csecsemőt,

akkor több ideje lesz, és még pénze is marad, mivel a bölcsőde 85 ezer forintba kerül egy hónapra.  

Amikor a vezető mondta, hogy az engedélyek és a papírok nem rögtön vannak meg, a lány közölte, hogy egy másik bölcsiben már holnaptól bevennék. Egyébként a gyermek is ott volt a kezében. Felfoghatatlan, hogy ezt az egészet hogy gondolta – mondta a lapnak egy nő, aki szeretné, ha a gyerek anyja megtudná, hogy milyen emberre bízta a kislányát.

A bébiszitter a szülő utasításai alapján arra vállal felelősséget, hogy felügyeli a gondjaira bízott gyermeket. Hozzájárulás nélkül magára hagyni a gyereket még pár percre sem szabad. A szerződés szóban is létrejöhet, de egy esetleges balesetet követően a bébiszitter is felelősségre vonható – magyarázta a lapnak dr. Dobozy Lilla családjogi ügyvéd.