Megbukott a Momentum tomboló és fenyegetőző polgármestere

2018.07.10. 10:24

Lemondott Lakatos Béla, ácsi polgármester. A több pártot is megjárt, jelenleg momentumos politikus, polgármester és megmondóember az után mondott le a városvezetői címről, hogy elfogyott körülötte a levegő sorozatos botrányai miatt.  

Lemondott tisztségéről a Komárom-Esztergom megyei Ács független polgármestere. Elmondta: munkaviszonya hivatalosan egy hónap múlva szűnik meg. Hozzátette, a városvezetéssel kapcsolatos teendőket a továbbiakban az alpolgármester és a testület látja el.

Májusban került napvilágra egy hangfelvétel, amelyen a polgármester durva hangon beszél egy iskolai értekezleten. Ezt követően helyi lakosok egy csoportja aláírásokat gyűjtött, hogy a testület határolódjon el a városvezetőtől.

Lakatos Béla, ácsi momentumos polgármester belebukott a botrányaibaFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Lakatos Béla, aki korábban nyolc évig iskolaigazgatóként dolgozott, az országgyűlési képviselő-választások után egyszer már bejelentette lemondását, mert a Momentum színeiben induló jelöltként a városban csak a harmadik helyet szerezte meg, és úgy gondolta, hogy az ácsiak nem értékelték a településért végzett 16 éves munkáját. Néhány nap múlva azonban megváltoztatta döntését.

Az ácsi polgármester már szinte minden politikai színben feltűnt: kezdetben az MSZMP, majd utódpártja, az MSZP egyengette pályáját, aztán a Fidesz környékén próbált sertepertélni, de ezt követően gond nélkül vállalta az SZDSZ-es Mohácsi Viktória melletti kabinetfőnökséget. Most pedig a Momentumra váltott, amely színekben borzalmas zakót mutatott be április 8-án. Ez okozhatta a teljes kiborulást.