Németh Szilárd: Az önmegtartás mellett döntöttek a magyarok

2018.07.10. 13:28

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában azokról a példaképekről, akiket újból meg kell ismerni, de szóba került még a biztonság helyzete, valamint a birkózó világbajnokságra való felkészülés is.

Németh Szilárd elmondta, ha feladjuk magunkat, az önazonosságunkat, ha elveszítjük a saját kultúránkat, ha nem tudjuk megvédeni magunkat, képtelenek vagyunk az összefogásra, akkor rosszul is járhatunk. Az államtitkár véleménye szerint azért a magyar emberek pont az előbb felsoroltak ellenkezőjéről döntöttek április 8-án, amikor két dolog közül lehetett választani, az önfeladás és az önmegtartás között. Azóta is folytatódott a munka, megtörtént az Alaptörvény módosítása, pont úgy, ahogy azt az emberek kérték, bekerült a migráció teljes elutasítása, de megszavazásra került a Stop Soros törvénycsomag is, amelyik az illegális migrációt börtönnel sújtja.

Rövidesen elfogadásra kerül a jövő évi költségvetés, aminek a fő szempontjai, mint a gazdasági növekedés alapjainak a megteremtése, a teljes foglalkoztatottság, a családok további támogatása, a gyermekvállalás ösztönzése és az ország biztonsága, a honvédelmi költségvetés növelése arról szól, hogy megmaradhasson a jövőnk.

Azzal kapcsolatban, hogy a honvédséget kivonták a határellenőrzés alól, az államtitkár elmondta, a katonák odarendelése egy ideiglenes intézkedés volt, amire azért is volt szükség, mert sem az ország, sem pedig Európa nem volt arra felkészülve, ami 2015-ben történt. Világos volt az üzenet a politikus szerint, ha engedünk a nyomásnak, akkor elsöpörnek bennünket, a magyar emberek a nemzeti konzultáció, a népszavazás és végül a választás során is megmondták, ők ezt nem akarják, ebből nem kérnek. Ezért hozta meg a kormány az intézkedéseit, hogy a magyar határőrségért felelős rendőrséggel együtt járőrözzenek a honvédek, mindeközben háromezer határvadászt vettek fel a rendőrséghez, így ők ezt a feladatot maximálisan képesek ellátni. Persze amennyiben szükséges, a honvédek azonnal elindulnak újra a határra.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.