A nyomozók először egy román nőt kaptak rajta lopáson, majd egy négyfős társaságot tartóztattak le zsebtolvajlásért, Budapesten. 

Egy 64 éves román nő július 7-én délután Budapest XI. kerületében, a Fehérvári úti Vásárcsarnokban ellopta egy idős asszony pénztárcáját. A nő leült egy padra az asszony mellé, aztán észrevétlenül kivette a szatyrából a pénztárcáját. A helyszínen lévő nyomozók észrevették a lopást, és elfogták a román nőt, akinél megtalálták a pénztárcát - írja a police.hu.

Ugyanezen a napon Budapest VII. kerületében az Akácfa utcában egy négyfős társaságot- két szlovák és két cseh állampolgárt- is elfogtak a rendőrök. A két férfi és két nő először az V. kerületi Vigadó téren megpróbált kizsebelni egy nőt, de végül nem sikerült nekik, így továbbmentek.

Ezután a Keleti pályaudvarnál kilopták egy nő táskájából a pénztárcáját, majd autóba ültek, és elhajtottak a helyszínről.

Nem jutottak messzire, mert a nyomozók elfogták őket.  Az autóban megtaláltak minden az ellopott értéket. 

A román nőt kifosztás miatt, a négyfős társaságot lopás miatt hallgatták ki, majd mindegyiküket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.