Mésszel is leönthették a Pilisben talált feldarabolt holttesteket

2018.07.11. 16:10

Tartozás miatt végezhették ki azt a két embert, akiknek a feldarabolt testrészeit megtalálták Pilisszentivánon, egy kietlen részen, az erdőben. A helyiek szerint komoly adóságaik voltak, amelyeket nem tudtak rendezni. Minden bizonnyal egy füles alapján találták meg a holttesteket a rendőrök. Úgy tudjuk, egy börtönben ülő férfi kötött alkut: ha elmondja, hogy van elrejtve két ember holtteste, enyhítik a büntetését. 

Pilisszentiván központjától autóval néhány percre van az a lejáró, ahol a feldarabolt holttesteket megtalálták. Innen azonban még legalább negyedórát kell gyalogolni.

Jági tanösvény bejárata PilisszentivánFotó: Szabó Gábor - Origo

Ahogy mondani szokták, ideális hely a gyilkossághoz: a legtöbbször senki sem jár erre, sem a segélykiálltást nem lehet meghallani, sem pedig azt nem lehet észrevenni, ha egy holttestet elrejtenek.

Márpedig utóbbi biztosan megtörtént (előbbiről, azaz hogy a két embert hol gyilkolták meg, még nincs megerősített információ). A feldarabolt holttesteket azonban elrejtették, méghozzá alaposan. Elásták őket, aztán mielőtt visszatemették volna a gödröt, úgy tudjuk, meszet öntöttek rájuk. Ez utóbbi a nyomozást is nehezíti, hiszen a mész maró hatású, így nem lehet pontosan megállapítani, mikor kerültek oda a maradványok. Lehet, hogy csak napokkal ezelőtt, de az is lehet, hogy két és fél éve. Legalábbis az egyik helyi így gondolja.

Egyelőre hivatalosan azt sem tudni, hogy kiket gyilkoltak meg. Az egyik helyi férfi azonban azt mondja, szerinte egy rendezetlen tartozás miatt végezték ki a két embert, egy házaspárt. Ő úgy tudja, hogy nagyobb összeggel tartoztak, és valószínűleg azért kellett meghalniuk, mert az adóságot nem tudták rendezni. 

Azt is mondja, a furcsa házaspár, akik csak néhány utcára laktak tőle Pilisszentivánon, két éve egyszerűen eltűnt, azóta nem látták őket.

Egy fiatal nő úgy tudja, hogy

a feldarabolt testrészeket bezacskózták, úgy rejtették el.

Itt találták meg a feldarabolt holttesteket.Forrás: Origo

Egy helyi férfi pedig azt állítja, hogy egy vádalku miatt jutottak el a rendőrök a holttestekig. Vagyis egy börtönben lévő férfi segített nekik.
Valaki ki akar jutni a börtönből, ezért köpött.

Ez olyan szempontból reálisnak tűnik, hogy valamiféle segítség nélkül a rendőrök biztosan nem találták volna meg a holttesteket a semmi közepén.

A rendőrség hírzárlatot rendelt el, és egyelőre nem beszélnek a nyomozásról.