Országosan összehangolt akciót tartottak a rendőrök spanyol kollégáikkal és az Europol szakértőivel, mely során felszámoltak egy bűnözői csoportot. Tagjai spanyol autókat honosítottak illegálisan Magyarországon - írja a police.hu.

A nyomozás kiderítette, hogy 2015 óta több nagy értékű járművet béreltek különböző spanyol cégektől hamis papírokkal. Ezután az autókat, teherautókat és hajókat Magyarországra szállították, ahol alvázszámukat átütötték, majd hamis vagy hamisított iratokkal forgalomba helyezték és jóhiszemű vásárlóknak eladták őket.

A BRFK Felderítő Főosztály munkatársai a KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály, valamint több megyei rendőr-főkapitányság nyomozóival, és az Europol szakembereivel közösen 2018. július 10-én összehangolt akciót tartottak.

Forrás: ORFK/Antal N.

A rendőrök huszonhárom helyszínen végeztek házkutatást, egy személyt elfogtak, továbbá tizenöt gépjárművet lefoglaltak. A nyomozók továbbá lefoglaltak több adathordozót és mobiltelefont és különböző iratokat is. Az elfogott személyt a rendőrök üzletszerűen elkövetett egyedi azonosítójellel visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A további eljárást a BRFK Felderítő Főosztálya szakértők bevonásával folytatja.