Teljes útlezárás mellett folytatódik hétfőtől Szolnokon a Zagyva fölötti Dr. Kaposvári Gyula híd felújítása, a városban és a bevezető utakon forgalmi változásokra kell számítani.

Gyuricska Éva a polgármesteri hivatal sajtóreferense azt mondta, a teljes lezárás idején az autóbusz- és gépkocsiforgalom nem haladhat át a hídon, de a kerékpárosok és a gyalogosok továbbra is közlekedhetnek.

Keddtől várhatóan két hónapig Szajol irányából le lesz zárva a 4-es főúton az úgynevezett turbó körforgalomnál a Szolnok felé kanyarodó sáv. Szintén keddtől a körforgalomból sem lehet reggel 7 és 9 óra között a Debreceni útra kanyarodni. A Szajol felől érkezők reggel a 442-es út vagy a Tószegi út felhajtójánál tudnak a városba jutni.

A korlátozás várhatóan szeptember 15-ig lesz érvényben.

A sajtóreferens azt is mondta, a lezárás célja, hogy a reggeli csúcsforgalom idején gördülékenyebben haladjon a forgalom az Auchan-körforgalmon át a belváros felé.

A Szabadság téri csomópontban, valamint a Pólya Tibor út és az Ady Endre út kereszteződésében hétköznap csúcsforgalomban - reggel 6 és 9 óra között, délután 15 órától ameddig szükséges -, illetve szombaton 14 óráig villogó sárga lámpajelzés mellett rendőri forgalomirányítás lesz.

A híd felújítása júniusban kezdődött és előreláthatóan az ősz közepéig, végéig tart majd. A beruházás keretében a szakemberek elbontják a hídpálya teljes aszfalt- és védő betonburkolatát, valamint a pályalemez szigetelését, majd új útpályaszerkezetet alakítanak ki. Felújítják a híd tartozékait, így a korlátokat is.