Ahogy arról már többször is írtunk, Vona Gábor épp a Jobbik tönkretételének fáradalmait piheni, hiszen hetente jelentkezik be Facebook-oldalán innen-onnan a világból. Ahogy azt az Origo már korábban megírta, miközben Vona pártja a Jobbik a legsúlyosabb politikai válságát éli át, és anyagilag a csőd, valamint a megszűnés szélére került, a volt pártelnök az olaszországi Lido di Venezián nyaralgatott, majd nem sokkal később már a Balatonról jelentkezett be, ahol egy kiskutyát mentett meg. Most épp egy jobbikos családi napon focizott, ahol a Mirkóczki és Sneider család tagjain kívül túl sok érdeklődő nem vett részt. Amin - ismerve az egykor jobboldali párt állapotát - nincs nagyon mit csodálkozni.

 Ahogy arról már korábban írtunk, Vona jó szerencsejátékos módjára az eladósodott, meghasonlott, tönkrement Jobbik vezetésében már nem kíván részt venni, hiszen akkor ki kellene kormányoznia a pártot abból a slamasztikából, amibe a Simicskával közösen összehozott, és az elmúlt időszakban folyamatosan bővülő korrupciós botránysorozat következtében került.

A volt pártelnök ebből nem kér, inkább nyaralgat, vagy épp kutyákat ment meg a Balatonon, most pedig családi napon focizgat.

Forrás: Facebook

Mindenesetre, ahogy azt már megszokhattuk, a volt pártelnök nem bírja sokáig a reflektorfény nélkül, ha eltelik pár nap, kényszeresen, remegve veszi kezébe telefonját, hogy feltöltsön magáról néhány jól sikerült képet.
Ennyit a visszavonulásról.

Így esett, hogy a Jobbik elnöke újra bejelentkezett, ezúttal Heves megyéből, ahol a helyi jobbikosok szerveztek családi napot.
A beszámolóból megtudhatjuk, hogy „volt foci, ügyességi verseny, főzőverseny, műveltségi vetélkedő, horgászverseny és nagyon sok beszélgetés."

Emellett természetesen egy szokásos Vona-féle hatásvadász mondat is megszületett:
A Jobbik nem egy politikai párt, hanem ma is egy közösség, akár mondhatnám úgyis, egy nagy család."

(Tegyük, hozzá, hogy Vona most már csak hétvégi apukaként veszi ki a részét az általa említett "család" életéből.)

A volt pártelnök fenti mondatát valóban alátámasztották a megosztott képek, mivel a résztvevők száma tényleg nem nagyon haladta meg egy nagyobb család tagjainak számát.

A Mirkóczki, Vona és Sneider családon kívül túl sok résztvevő nem tarkította a Jobbik rendezvényét.
Ami érthető, hiszen épp most mentek keresztül egy pártszakadáson és anyagilag is a csőd szélére kerültek, köszönhetően Vona és Simicska üzelmeinek.