Nagy Ákos, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte nagy fölénnyel a miskolci időközi önkormányzati választást. Az ellenzéki támogatással induló Erdei Sándornak, vagyis "Rokker Zsolttinak" nem sikerült nyernie. Vagyis, Józsefváros után Miskolcon is összeomlott az ellenzéki összefogás. A veszprémi és a soproni időközi önkormányzati választáson is kiütéssel nyert a Fidesz, Sopronban 70, Veszprémben 80 százalékkal.

A Fidesz jelöltje 60 százalék körüli eredménnyel győzött, hiába állt a magát Rokker Zsoltinak nevező Erdei Sándor mögött az ellenzék.

A miskolci választáson öt jelölt indult:

  • Nagy Ákos - Fidesz-KDNP: 1145 szavazat
  • Erdei Sándor "Rokker Zsoltti" (1976) - független: 698 szavazat
  • Erdei Sándor (1983) - független: 6 szavazat
  • Molnár Zsolt - független: 5 szavazat
  • Fülöp József Istvánné - Munkáspárt: 5 szavazat

A 6897 választóból délután öt óráig 1745-en szavaztak, ami nagyjából 25 százalékos részvételt jelent.

A veszprémi választáson is a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, hihetetlen fölénnyel

Kovács Áron nyerte a veszprémi időközi önkormányzati választást a szavazatok több mint 80 százalékával.

Mohos Gábor, a település jegyzője azt mondta, hogy Kovács Áron 655 szavazatot kapott,

Zelenák Adriánra (LMP) pedig 160-an voksoltak.

Veszprémben azért kellett időközi önkormányzati választást tartani, mert Ovádi Péter (Fidesz), aki 2010 óta töltötte be a posztot, lemondott, mivel országgyűlési képviselővé választották.

A választásra jogosultak 20,64 százaléka, 3971 választó élt szavazati jogával, 5 érvénytelen szavazat volt.

Sopronban is óriási Fidesz-siker

A soproni időközi önkormányzati választáson a szavazatok 70 százalékát kapta a Fidesz,

Bischof Norbert lett az észak-baranyai Ág polgármestere, a független jelölt egyedüliként indult a posztért a vasárnapi időközi választáson - tájékoztatta  az MTI-t.

Múth Ágnes, a helyi választási iroda vezetője, a vásárosdombói közös önkormányzati hivatal jegyzője azt mondta, a 150 választásra jogosult közül 71-en járultak az urnához a Baranya megyei településen, egy szavazat érvénytelen volt.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert Stollmayer Dánielné, a község független polgármestere március közepén lemondott tisztségéről.

Fülöp Imre Loránd lett Vaspör polgármestere

Két független jelölt közül Fülöp Imre Lorándot választották polgármesterré a Zala megyei Vaspörben vasárnap tartott időközi választáson.

Kovács Gyula, a település jegyzője szerint a 309 választásra jogosult polgár közül 225-en járultak a szavazóurnához. Fülöp Imre Loránd - aki alpolgármesterként átmenetileg irányította a település önkormányzatát - 182 szavazatot kapott, Hajmási-Baranyai Noémire 42-en voksoltak. Egy szavazat érvénytelen volt.

Vaspörben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Németh Noémi Judit - aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget - márciusban meghalt.