Műszaki hiba miatt hosszabb a menetidő a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon - közölte a Mávinform vasárnap kora este az MTI-vel. Az Index olvasói szerint viszont egymással szemben álló vonatok miatt bénult le a forgalom a Budapest-Szob vasútvonalon.

A MÁV-közlemény szerint 16 óra óta műszaki hiba okoz fennakadást Vác és Göd között, ezért ezen a szakaszon ideiglenesen szünetel a vonatforgalom, vonatpótló buszokkal szállítják az utasokat.

A Budapest-Vác-Szob vonalon utazóknak egyes vonatoknál 30-90 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk - írta a Mávinform közleményében.

Műszaki hiba miatt késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon (illusztráció)Forrás: Fotó: Origo / Hajdú D. András

Az index olvasói levélre hivatkozva viszont azt írja, hogy a Prágába tartó Metropolitan IC kis híján frontálisan összeütközött egy szembe jövő másik vonattal valahol Vác-Szob között 16 óra körül.

A vonaton ülőknek először azt mondták, hogy lesz 1 óra késés, de 18 óra után, 2 óra elteltével még mindig semmi nem mozdult, a két vonat farkasszemet néz, az utasok tájékoztatást nem kapnak, állnak a semmiben

- idézi a portál az olvasójukat.

Frissítés: A Mávinform szerint várhatóan késő estére visszaáll a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon. A fennakadást az okozta, hogy megrongálódott egy váltó Göd állomáson. A szakemberek kijavították a hibát, így újraindult a forgalom Göd és Vác között.