Teljes szélességében lezárták az M3-as autópálya Nyíregyháza felé tartó oldalát Nagyút közelében, ahol összesen tizenegy jármű ütközött össze.

Összesen 11 autó ütközött össze az M3-as autópálya 90-es és 92-es kilométerszelvénye között - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Nagyút térségében egy autó szalagkorlátnak ütközött. Körülbelül ötszáz méteren belül történt egy másik baleset is, 

ott három kocsi karambolozott, az elsődleges információk szerint két ember megsérült. A harmadik baleset Nagyfüged mellett történt, ahol az első hírek szerint nyolc autó ütközött össze.

Az egyik autóba egy ember beszorult, őt a füzesabonyi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó segítségével. 

Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: eddig tisztázatlan okból történt a két nagyobb baleset, egymástól néhány száz méternyire. Az első helyszínen egy, míg az utóbbinál öt ember sérült meg.

A helyszínelés idejére a rendőrség az M3-as autópálya Nyíregyháza felé tartó oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárta.

A forgalmat a nagyfügedi lehajtónál a 3-as főútra terelik, a járművezetők Kálnál hajthatnak vissza a sztrádára.

Ismét járható az M3-as autópálya Nyíregyháza felé tartó oldala Nagyút közelében, ahol feloldották a délelőtt történt balesetek miatt bevezetett teljes útzárat.

A helyszínelés és a műszaki mentés is befejeződött, így újra zavartalan a forgalom - tudatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.