A balliberális véleményformáló "elit", nincs jobb szó rá, kinőtte az átlagos álhírgyártást, túlhaladt a műfaj kereteinek korlátain, és valami teljesen új, egyedi és formabontó dologhoz nyúlt: az utólagos történelemmódosításhoz. Most éppen úgy látják, hogy Orbán Viktor nagyon-nagyon elszigetelődött Európában, ezért gyorsan átpörgettük a miniszterelnök naptárát. Bárcsak mindenki úgy lenne elszigetelődve, mint ahogy Orbán Viktor a kontinens nyugati és keleti felén!

A választási vereség hatására totálisan megbillent a teljes balliberális média, és az addigiakon is túltejesítve, turbósebességre kapcsoltak az álhírek gyártásában. Egy ideig jól megvoltak ebben a műfajban, magabiztosan mozogtak a kereteken belül. Mindegyik felület kivette a részét a munkából, de talán az Index szerkesztősége teljesített a legjobban. Ők voltak azok, akik megálmodták, aztán leírták a balatonföldvári drogügyet, olyan egyedi módon, hogy a történetnek annyi köze volt a valósághoz, mint a Zöld-foki válogatottnak a foci-világbajnokság döntőjéhez. A 168 Óra sem akart kimaradni a versengésből, és egy kicsit megmártogatták a cserkészeket a rasszizmus bűzös vödrében, amit aztán a 444-től az Indexig mindenki, mindenféle kontroll nélkül átvett. Nem jött össze a művelet, a Cserkészszövetség országos ügyvezető elnöke ízekre szedte a balliberális hetilap vádjait, fejlehajtás lett a vége. Már ennyiből is látszik, hogy a nagyravágyó balliberális véleményformáló "elit", nincs jobb szó rá, kinőtte az átlagos és roppant unalmas fake news-gyártást, túlhaladt a műfaj kereteinek korlátain, és valami teljesen új, egyedi és formabontó dologhoz nyúlt.

A 444-Index-Magyar Narancs-Hvg tengely (van még egy pár hasonló!) kitalálta, hogy álhíreket gyártani nem kunszt, sokkal izgalmasabb a történelmet utólagosan módosítani!

Mivel alapjában véve túl sok mondanivalójuk nincs a világról, ugyanakkor nagyon nem szeretik Orbán Viktor miniszterelnököt, kitalálták, hogy hiába látja Európa lakosságának szinte egésze, politikusainak háromnegyede személyében a kontinens megmentőjét, ő valójában nagyon elszigetelődött. Honnan? Mindenhonnan, de főleg a mértékadó, nyugati, politikai és értelmiségi köröktől. Csúcsra járatta ezt az úgynevezett történelemmódosítást a Soros György támogatásával megjelenő Magyar Narancs, akik a cél érdekében képesek voltak leírni, ráadásul az anyag címében, hogy „lassan már egyetlen nyugati vezető sem akar Orbán Viktorral találkozni." Mi lehet a legjobb megoldás a dilemma, a komolynak hangzó vádak megválaszolására, feloldására? Átfutni Orbán Viktor naptárát, mit is csinált, hogyan töltötte el az idejét Magyarország miniszterelnöke az elszigetelődés tetőpontján.

2018. július 5-én Berlinbe utazott, ahol politikai és nemzetközi témákról tárgyalt a nyugat-európai politikai elit élő szimbólumával, Angela Merkel német kancellárral.

Berlin, 2018. július 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár találkozója Berlinben 2018. július 5-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi BalázsForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

2018. július 6-án Szófiába utazott, ahol Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel találkozott.

Szófia, 2018. július 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök találkozója Szófiában 2018. július 6-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi BalázsForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

2018. július 9-én Ankarába utazott, ahol részt vett Recep Tayyip Erdogan török államfő beiktatási ceremóniáján.

Ankara, 2018. július 10. A Török elnöki hivatal által közzétett képen Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török (j) elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnök gratulációját Ankarában a beiktatása alkalmából tartott ünnepségen 2018. július 9-én. MTI Fotó: Török elnöki hivatalForrás: MTI/Török Elnöki Hivatal

2018. július 10-én Szentpétervárra utazott a Franciaország-Belgium labdarúgó-mérkőzésre, ahol Emmanuel Macron francia államfővel beszélgetett a díszpáholyban.

2018. július 10-én a Franciaország-Belgium labdarúgó-mérkőzés alatt, Orbán Viktor magyar miniszterelnök Emmanuel Macron francia államfővel a díszpáholybanForrás: Frank Augstein/AP

2018. július 11-én részt vett a NATO-csúcstalálkozón, ahol többek között találkozott Donald Trump, amerikai elnökkel egy közös fotó tanúsága szerint.

Brüsszel, 2018. július 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Donald Trump amerikai elnök (b2), Theresa May brit miniszterelnök (j2), Orbán Viktor magyar (b3), Antonio Costa portugál miniszterelnök (b), Klaus Iohannis román elnök (j3) és Katrin Jakobsdottir izlandi miniszterelnök a NATO kétnapos brüsszeli csúcsértekezletének első napján, 2018. július 11-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár GergelyForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

2018. július 15-én Moszkvába utazott, hogy megnézze a labdarúgó-világbajnokság döntőjét. A mérkőzés előtt találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akivel a futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt.

Moszkva, 2018. július 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b) a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi BalázsForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Holnap, azaz 2018. július 18-án Izraelbe utazik, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével tárgyaljon. 

Nehéz szavakat találni erre a példátlan elszigetelődésre, ezért inkább nem is keresek.