Több baleset is történt a vihar miatt

Vágólapra másolva!
Több baleset is történt a fővárosban a rossz időjárás miatt: nem járt például a fogaskerekű, két autó pedig a Fehérvári úton karambolozott. Az erős széllökések csütörtökön is megmaradnak, csak délutánra fognak enyhülni.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem szerint összeütközött két autó a XI. kerületben, a Fehérvári út és a Vegyész utca kereszteződésében. A balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállítják.

Este kilenc körül a Hunyadi János út és a Kondorosi út kereszteződésében ütközött két autó, ekkor nem voltak sérültek.

A BKK Facebookon közölte, hogy a 60-as villamos (a fogaskerekű) nem közlekedik, mert egy faág dőlt a felsővezetékre. A Széll Kálmán tértől az Svábhegyig a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusszal utazhatnak, pótlóbusz közlekedik a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között. A fogaskerekű fél 10 után járt újra a teljes vonalon.

A 80A trolibusz helyett a teljes vonalon pótlóbusszal lehet utazni, mert faág dőlt a felsővezetékre.

Baleset történt a XVIII. kerületben, a Cziffra György utcában a Dalmady György utcánál. A 182-es és a 282E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Gyékény tér megállót. A buszok este kilenc után kezdtek újra járni.

A Bécsi úton a Föld utcánál is baleset volt, ezért a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos helyett pótlóbusz jár a Bécsi út/Vörösvári út és a Katinyi mártírok parkja között. A villamosok körülbelül este fél kilenckor indultak el újra.

Holnapra is megmarad az erős szél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki széllökés miatt

  • Pest,
  • Baranya,
  • Bács-Kiskun,
  • Csongrád,
  • Fejér,
  • Győr-Moson-Sopron,
  • Komárom-Esztergom,
  • Tolna és
  • Veszprém megyére.

Ezekben a megyékben a széllökések 70 km-nél is erősebbek lehetnek.

Nagy területen marad erős az északnyugati szél (az északkeleti területeket leszámítva). Estig a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharos (65-70 km/h körüli) lökésekre is számítani kell. A Dunazug-hegyvidék és a Bakony magasabb részein, illetve a Budai hegyekben időnként 80 km/h-t meghaladó szél is lehet. Az éjszaka folyamán az említett területeken 55-70 km/h közötti széllökések várhatóak, majd a hajnali órákban egyre inkább 50-60 km/h közötti széllökések lesznek a jellemzőek.

Holnap nyugaton továbbra is nagy területen lesz erős az északnyugati szél (délutántól az északkeleti határvidéken is), legnagyobb részt a Dunántúli-középhegység és a Duna menti területeken lehet majd napközben viharos (60-65 km/h) széllökésekre számítani. Érezhető mérséklődés csütörtök általában késő délutántól, a középső területeken estétől várható.