Brüsszel már megint Sorost védi, és nem először próbál nyomást gyakorolni Magyarországra a Soros-hálózat érdekében - közölte Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője annak kapcsán, hogy kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen a Stop Soros törvénycsomag miatt.

Halász János elmondta: a hírek szerint ezúttal a Stop Soros és a migránsok betelepítését megtiltó alkotmánymódosítás miatt várható, hogy kötelezettségszegési eljárást indítanak hazánk ellen.

Soros György, a bevándorláspárti spekulánsForrás: Getty Images for Concordia Summit/Bryan Bedder

Brüsszel már megint Sorost védi; nem először próbál nyomást gyakorolni hazánkra a Soros-hálózat érdekében. Ez is jelzi, hogy a brüsszeli testület erősen a Soros-hálózat befolyása alatt áll, és annak migránspárti politikáját védi - tudatta a szóvivő.

Kihangsúlyozta továbbá, hogy a Stop Soros törvénycsomag büntethetővé tette az illegális migráció szervezését és finanszírozását, az alaptörvény-módosítás pedig megtiltotta a migránsok betelepítését. Szerinte ezek eltörlése nyilvánvalóan csak azoknak áll érdekében, akik az illegális migrációt szervezik és finanszírozzák, és be akarják telepíteni a migránsokat, vagyis a Soros-hálózatnak és a vele szövetséges brüsszeli politikusoknak, ők ugyanis még mindig azon dolgoznak, hogy politikai és pénzügyi spekulációkból migránsokkal árasszák el Európát.

Afrikai migránsok az EU fővárosában, BrüsszelbenForrás: Getty Images/Anadolu Agency

Mi kitartunk amellett, hogy nem leszünk bevándorlóország, és nem tudjuk elfogadni, ha valaki nyíltan, a magyar és az uniós törvények kijátszására buzdítja a migránsokat - tette hozzá Halász.

Véleménye alapján a Stop Sorosra és az alkotmánymódosításra szükség van, ezért készen állnak ezzel kapcsolatban bármilyen vitára.