Szél afgán tanácsadójának továbbra sem engedték el a kezét az LMP-ben

Vágólapra másolva!
Egy súlyos pártválság közepén is vannak fontosabbnál fontosabb emberek: az LMP-ben ilyen Janan Mirwais, Szél Bernadett afgán tanácsadója. Ugyan korábban megbukott az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) átvilágításán, a pártnak most mégis égető szüksége van rá. A Magyar Idők szúrta ki, hogy az afgán szakember havonta közel félmillió forintot kap az LMP frakciójától.
Vágólapra másolva!

Hogy ne csak egyetlen káoszos – LMP-s hír jusson mára, arról a három évre valamennyi párttisztség viselésétől eltiltott, de a társelnöki pozícióját megtartó Szél Bernadett gondoskodott.

Miközben

  • a párt etikai bizottsága egy valóságos mészárlás keretében a párt több vezető politikusát elítélte,
  • folyamatosan hagyják el egykori alapítói az LMP-t, ideértve Schiffer Andrást, a párt szellemi atyját,
  • a vezetők a nyilvánosság előtt háborúznak,
  • a 2012-es pártszakadás óta nem látott belső ellentétek feszítik szét a zöld alakulatot,

valaki mindennél fontosabb a párt számára. Ő pedig nem más, mint

Szél Bernadett afgán származású tanácsadója, Janan Mirwais.

Korábban több alkalommal is cikkeztünk róla, hiszen az egyik legdurvábban Soros-párti szervezettel (pontosabban Soros pénzelte szervezet), a Migráns Szolidaritás Csoporttal (Migszol) együttműködő férfi megbukott Alkotmányvédelmi Hivatal átvilágításán. Tehát a polgári nemzetbiztonsági szolgálat szerint Mirwais nemzetbiztonsági kockázatot jelentett, ezért jelöltségét elutasította. Az afgán férfi elismerte, hogy nem ment át vizsgálaton, azonban tagadta hogy a Migszolnak valaha dolgozott volna.

– mondta a Hír TV-nek.

Ma kiderült, az LMP vezetését nem igazán hatotta meg Mirwais bukdácsolása a nemzetbiztonsági vizsgálatokon, és a Soros-szervezetekkel való feltételezett együttműködése. „A parlament honlapján közzétett nyilvános adatokból azonban kiderül, hogy az LMP permanens belső válsága ellenére sem engedte el Janan Mirwais kezét, sőt” – írja a Magyar Idők. A lap ismertette, hogy

a párt frakciója – az áprilisi, súlyos választási kudarc után – már májusban szerződést kötött az afgán férfival „külügyi területen szakpolitikai, valamint kommunikációs tanácsadás, hírmonitoring készítésére” mintegy 3,9 millió forint értékben.

A szerződés időtartama májustól év végéig szól, azaz Mirwais havonta közel félmillió forintot kap az LMP frakciójától.