Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Közép-Európában biztonságosabb zsidónak lenni, mint bárhol máshol Európában, és ez összefüggésben áll a tömeges migráció okozta új típusú antiszemitizmussal.

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán adott interjút azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a nap folyamán Jeruzsálemben tárgyalt Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: megkérdőjelezhetetlen a kormány elkötelezettsége a zsidóság, illetve a zsidóság biztonsága mellett, minden segítséget megadnak az itt élő magyar zsidók, zsidó magyarok életéhez. A zsidó közösség a magyar nemzet szerves részévé vált - tette hozzá.

Kovács Zoltán kormányszóvivőFotó: Adrián Zoltán - Origo

Bár a közép- és kelet-európai régiót kipécézték az antiszemitizmussal kapcsolatban Nyugat-Európában az elmúlt évtizedekben, azt látják, hogy az antiszemita incidensek száma és jellege Nyugat-Európában messze felülmúlja azt, ami Magyarországon vagy Közép-Európában tapasztalható - mondta a kormányszóvivő

A Stop Soros törvénycsomag miatt megindított európai uniós kötelezettségszegési eljárásról Kovács Zoltán azt mondta, hogy nem lepődnek meg, az történik, amire számítottak; a bevándorláspárti vélemények nekimennek azoknak az új intézkedéseknek, amelyek megpróbálják felszámolni azokat a kiskapukat, amelyekkel az úgynevezett civil szervezetek visszaéltek.