Egy, a magyar honvédség tulajdonában álló repülőgéppel utazott Izraelbe Orbán Viktor miniszterelnök - mondta el az Origónak Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Közölte, hogy Németországban és Franciaországban is hasonló gyakorlatot követnek a kormányfők.  

Mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a Honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk  - válaszolta az Origo kérdésére Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök miért egy katonai géppel ment Izraelbe.

Ezzel a géptípussal utazott Izraelbe Orbán ViktorForrás: Wikimedia Commons/Pedro Aragão

Ehhez hasonlóan jár el például Németország, Franciaország, Szlovákia és Lengyelország kormánya is - tette hozzá a sajtófőnök.

Nagyszabású haderőfejlesztés

Hosszú idő után nagy eredmény, hogy a magyar hadsereg tulajdonában egyre több saját, és nem bérelt eszköz van.  A kormány hadseregfejlesztési terveit alátámasztja, hogy a jövő évi költségvetésben több mint 500 milliárd forint jut erre a területre. A magyar hadsereg fejlesztése azt a célt szolgálja, hogy minél nagyobb biztonságban legyen az ország.

Tel-Aviv, 2018. július 18. Orbán Viktor miniszterelnököt (j2) és feleségét, Lévai Anikót (b) Ofir Akunisz izraeli tudományos-technológiai és űrkutatási miniszter (j) fogadja a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtéren 2018. július 18-án. A kormányfő kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Izraelbe, tárgyalásai július 19-én kezdődnek. MTI Fotó: Koszticsák SzilárdForrás: MTI/Koszticsák Szilárd