A vádirat szerint egy Bács-Kiskun megyei kórház nonprofit cége, uniós pályázati felhívásra, 2010-ben pályázatot nyújtott be 1 milliárd 342 millió forint értékű fejlesztéshez. Az ügynökség a pályázatot támogatandónak ítélte. Az ügy egyik vádlottja, egy orvos, aki később a kórház főigazgatója lett, akkor pedig a pályázó cég ügyvezetője volt. Ő volt az, aki egy cég vezetőjétől korábban több milliót vett fel, cserébe pedig azt ígérte, hogy ők lesznek a kivitelezők. 

Az ügy két másik vádlottja felajánlotta az ügyvezetőnek, hogy „baráti kölcsön” címen adnak neki pénzt, amelyet ő az építőipari cégnek nyújtandó segítség ellentételezéseként kap. Az ügyvezető az ajánlatot elfogadta, így 2011 augusztusában először 10 millió, majd 2011 novemberében 16 millió forintot vett át.

Egy évvel később a megállapodtak abban, hogy a közbeszerzési eljárás közben az ügyvezető különböző jelzésekkel fogja segíteni építőipari cég képviselőjét, hogy elnyerjék a pályázatot. Az ügyvezető azonban mégsem tudott jelzéseket adni, így végül a pályázatot egy másik cég nyerte meg. 

A bíróság most az ügyvezetőt 5, míg a másik két férfit 3, illetve 2 évre  ítélte.  

Az ítélet nem jogerős.