Az áldozatok rokonai nem örülnek annak, hogy a halálos balesetet okozó, szlovák milliomos nő idén kiszabadul a börtönből. Nem hiszik el, hogy megváltozott az elmúlt években.

Az áldozatok rokonai nem lepődtek meg, amikor meghallották,

hogy Rezesová idén kiszabadul.

Emellett arról is beszéltek, hogy eleve nem ennyi évre kellett volna lecsukni, és szerintük csak azért kaphatott 9 évet 2014-ben, mert az egyik rokon levelet írt egy akkori államtitkárnak.

A hozzátartozóknak sosem lesz megnyugvás, nincs, ami enyhítené ezt a fájdalmat. Négy ember halt meg, és több család élete ment tönkre. Mitől hinnénk el, hogy Rezesova megváltozott a börtönben? Még csak bocsánatot sem kért soha– mondta az egyikük a Borsnak.

Eva Rezesova a tárgyalóterembenFotó: Bielik István

2012-ben Eva Rezesova az M3-as autópályán

165 km/órával hajtott neki dzsipjével egy Fiat Puntónak,

amelyben négyen utaztak. A kisautó azonnal kigyulladt. Mindenki bennégett, vagyis szörnyű kínok között halt meg.Kiderült, hogy Rezesova részeg volt, mert ivott a baleset előtt. A szlovák milliomos nő jól viselkedett a börtönben, ezért szabadulhat ki idén nyáron. 

A helyszíni bizonyításon résztvevő járművek az Eva Varholíková Rezesova ellen négy halálos áldozatot okozó ittas járművezetés vádjával folyó másodfokú büntetőperben az M3-as 39 és 55 kilométerszelvénye között 2014. június 22-ére virradó éjszakaForrás: MTI/Kovács Attila