Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a miniszterelnök izraeli útjáról, a szabad véleménynyilvánításról, a parlamenti munkáról, valamint arról, hogy a nyáron is sokat kell dolgoznia.

A miniszterelnök izraeli látogatása kapcsán a képviselő megjegyezte, teljesen normális dolog az, hogy az ország vezetőinek az utazásáról a hadsereg gondoskodik, ezért is repült Orbán Viktor a nemrégiben megvásárolt repülőgépek egyikén. A Jad Vasem Múzeum előtti tüntetésről azt mondta el Bajkai István, hogy mindenkinek, így a demonstrációt is szervező Amnesty Internationalnak is van joga kifejteni ellenvéleményét, ám szerinte most nem a legjobb helyszínt és időpontot választották ki.

Nemrégiben látott napvilágot a Facebook alapítójának, Mark Zuckerbergnek az interjúja, ahol azt fejtette ki, hogy bár nagyon nem ért egyet az antiszemita gondolatokkal a közösségi hálón, de azokat nem szeretné letiltani. Ennek kapcsán a jogász-politikus leszögezte, kifejezetten rosszalja, hogy egy bármilyen közösségi portál visszaél a lehetőségeivel, a véleménynyilvánítás szabadságával. Vannak olyan kérdések, ügyek, ahol nem lehet toleránsnak lenni, ilyen például a Holokauszt tagadásának az ügye is – tette hozzá Bajkai István. Véleménye szerint Zuckerberg úr véleménye jogsértő, sérti a zsidóság érdekeit, de az egész emberiség érdekét is.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.