Csalással nyerhette meg Sneider Tamás a Jobbik elnöki posztját Toroczkai Lászlóval szemben - mindez abból a birtokunkba került hangfelvételből derül ki, amelyen Szabó Gábor, a párt igazgatója pénzt és "bármit" kínál egy küldöttnek, ha Sneider Tamás mellett szavaz, és amelyet először a Magyar Hírlap publikált. A súlyos szervezeti, anyagi és morális válságba került Jobbikban újabb botrány van készülőben. 

A felvételen Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke, egyben szegedi önkormányzati képviselője hallható, amikor Szabó Gábor pártigazgató megbízásából pénzt és "bármit" kínál egy küldöttnek, ha Sneider Tamás mellett (a Toroczkai-Dúró páros ellen) szavaz a tisztújító kongresszuson.

Amint a felvételből kiderül, Szabó Gábor az egész országra kiterjedően megszervezte ezt, listázva-kiszámolva pontosan, hogy Sneidert hányan támogatják. A pártban pótolhatatlannak tartott pártigazgató ráadásul azzal is zsarolt, hogy nem vállalja tovább munkáját, ha Toroczkai mellett dönt a küldöttek többsége. Tóth azt is mondja (feltételezhetően telefonon valakinek): "Szaszi" (Szabó Gábor pártigazgató) már majdnem a sírás határán volt, de aztán kézbe vette az ügyeket,

Hangfelvétel bizonyítja: csalással nyerhetett Vona Gábor jelöltje, Sneider Tamás Toroczkaival szembenForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Teljes összeomlás

Mint arról korábban beszámoltunk, hónapokkal a parlamenti választás után sem nyugodtak meg a kedélyek a Jobbikban, sőt egyre inkább úgy fest, napról napra növekszik a problémák száma. A párt egyértelműen a várakozásokon alul szerepelt áprilisban, a gyenge eredmény pedig felszínre hozta az addig is meglévő, lappangó politikai feszültségeket és kellemetlen ügyeket.

Volt itt minden: a párton belüli érdekcsoportok a nyilvánosság előtt támadták egymást; etikai eljárások, telefonos lejárató kampány a pártbeli ellenzék tagjai ellen, belső információk szivárogtatása a sajtónak, a radikálisok kiválása, majd az alig egy hónapja megalapított Mi Hazánk Mozgalomban való tömörülésük; és nem utolsósorban komoly anyagi problémák ütötték fel a fejüket. Most pedig ez a hangfelvétel taszíthatja még mélyebbre az alakulatot.