Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy négyéves kislány, akit édesanyjával egy keszthelyi gyalogátkelőhelyen gázoltak el csütörtök délelőtt - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A legfrisebb információink szerint a nagyobb testvért és az apát is elütötte az autós.

Sznopek Veronika rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a 86 éves német férfi a Lovassy utcán a Balaton felé tartott autóval, amikor figyelmetlensége miatt a zebrán elgázolta a négytagú családot.

A négyéves kislányt súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, ezért  a könnyebben megsérült édesanyja kíséretében mentőhelikopterrel Budapestre szállították. A balesetben a kislány 12 éves testvére szintén könnyű sérülést szenvedett, az apa nem sérült meg.

A Zaol.hu azt írja, hogy a baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a környező utcákba terelik a forgalmat.

A rendőrök 15 óra után befejezték a helyszíni szemlét és megszüntették a Balaton-partra vezető térségben a teljes útlezárást, így ismét megindulhatott a járműforgalom.