Az MTVA vezérigazgatója a közösségi média hatásáról Tusványoson

2016. 08. 02., Budapest, Főváros, Kiosk, MTVA, Olimpia, Sajtótájékoztató, Samsung, Szurkolói központ, Vodafone 2016. 08. 02. Budapest Főváros Kiosk MTVA Olimpia Sajtótájékoztató Samsung Szurkolói központ Vaszily Miklós az MTVA megbízott  vezérigazgatója
Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!
A közösségi média kialakulásával a hagyományos média feladata még inkább az, hogy objektív képet mutasson és képes legyen arra, hogy ezt a közösségi média szereplőivel is megismertesse - mondta Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a közmédiának nyilatkozva a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban pénteken.
Vágólapra másolva!

A közösségi média mára nagy tömegek által használt platform,

Magyarországon is mintegy 6-7 millió közösségimédia-használó van, ebből mobilon közel 5 millióan csatlakoznak napi szinten

- mutatott rá az MTVA vezérigazgatója, hozzátéve: Magyarországon elsősorban a Facebook ilyen felület.

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A közösségi médiában mindenki kialakít magáról egyfajta percepcionális valóságot és személyiséget, amely az objektív valóságtól némiképp eltér. A közösségi média interaktív, nagyon erős a visszacsatolás az adott baráti közösségben, és ez sokszor egyfajta véleménybuborékokat eredményez - fejtette ki Vaszily Miklós. A vezérigazgató megjegyezte: a közelmúltban sok példát lehetett látni, hogy mindez akár a kultúra, a sport, vagy akár a politika terén nagyon furcsa helyzeteket eredményezhet és az objektív valósághoz képest nagyon eltérő valóságérzékeléseket kelt sokak számára.

A hagyományos média feladata, hogy objektív képet mutasson, és képes legyen arra, hogy ezt a közösségi média szereplőivel is megismertesse.

A hagyományos média szereplőinek feladata a közösségi média kialakulásával és megerősödésével többdimenzióssá vált. Saját platformján túl feladata az is, hogy a közösségi média platformjain eljuttassa azt az üzenetet, tartalmat, amelyet előállított - fejtette ki az MTVA vezérigazgatója.