Rendőrnek adta ki magát egy budapesti férfi, így vert át egy nyugdíjas asszonyt. A rendőrség újabb áldozatokat vár, olyan embereket keres, akiket becsaphatott az álrendőr.

A budapesti D. Géza július 26-án Nagy Gábor rendőr törzszászlósnak adva ki magát felhívott egy idős asszonyt, hogy a fiának autóbalesete volt, és ki kell fizetni a kórházi költségeket. Az asszony 250 ezer forintot adott oda a csalónak. A rendőrség a nyomozás után még aznap elfogta a férfit.

A gyanú szerint az 51 éves álrendőr korábban is átvert egy idős asszonyt, július 7-én viszont előbb mentősnek adta ki magát. Azt hazudta az asszonynak telefonon, hogy a fiának balesete volt, és ha nem fizet, rabkórházba viszik. A férfi felment az asszony lakására, ahol már azt mondta, ő a rendőr, akinek át kell adni a pénzt. 350 ezer forintot vitt el.

D. Gézát csalás miatt őrizetbe vették a rendőrök, és javasolták az előzetes letartóztatását. A rendőrség újabb áldozatokat keres. Olyanokat, akiket átvert a férfi. D. Géza 170 centiméter magas, erős testalkatú, körszakállas és csalás közben koptatott farmernadrágot, kék színű pólót, sötét baseballsapkát, valamint szemüveget viselt.