Elmaradt a migráns focitorna, mivel a résztvevők brutálisan összeverekedtek

Ceuta, 2018. július 26. Európába igyekvő fekete-afrikai illegális bevándorlók azt ünneplik, hogy átjutottak a marokkói határkerítésen a spanyol fennhatóságú Ceutába 2018. július 26-án. Aznap hajnalban mintegy 400 migráns szökött át a határkerítésen a Gibraltári-szorosnál levő észak-afrikai spanyol enklávéba az emberáradatot feltartóztató spanyol és marokkói biztonsági erők igyekezete ellenére. Az illegális határátlépés során legkevesebb tizenkét spanyol polgárőr és öt határsértő megsebesült. (MTI/EPA/Reduan)
Vágólapra másolva!
Kudarcba fulladt az érzékenyítő focitorna a kelet-németországi Zwickau-ban, mivel a részt vevő két bevándorlócsapat kegyetlenül összeverekedett a pályán. Erről a 888 írt. A rendezvényt természetesen a tolerancia és a rasszizmus elleni harc jegyében rendezték, így különösen nevetséges, hogy egy fekete- és egy arab-afrikai csapat tagjai verték agyba-főbe egymást.
Vágólapra másolva!

Németországban évente rendezik meg a migránsok focitornáját, amikor is az újonnan Németországba érkező bevándorlók csapatai mérkőzhetnek meg egymással, természetesen a tolerancia jegyében.

Az idei rendezvényt azonban el kellett halasztani, mivel a "Vörös Fa" nevű egylet tagjai összeszólalkoztak, és brutálisan összeverekedtek a szintén bevándorlókból álló Marienthal United 08 tagjaival.

Az esemény jelszava természetesen a rasszizmus elleni harc volt, így külön szépsége az esetnek, hogy a fenti fekete-afrikai és arab-afrikai csapatok tagjai verték agyba-főbe egymást.


A 888 beszámol arról is, hogy a verekedés után a rendezők egyből a pályára rohantak, hogy megfékezzék az őrjöngő bevándorlókat. Az eseményt amúgy a fair play, a szórakozás, a boldogság és a tolerancia jegyében rendezték meg.

- mondta a történtek után elég nevetségesen az egyik főszervező: René Hahn.

Az egyik szemtanú, aki nem mellesleg Berlin egyik no-go zónájában él, elmondta, hogy bár lakóhelyén is sok mindent látott már, és nem egy verekedésnek volt már a szemtanúja, állítása szerint ilyesfajta brutalitást még ő sem tapasztalt soha.