Tehetetlen a svéd kormány a pedofil muszlimok trükkjeivel szemben

német iskola, bevándorló tanulók
43-year old German teacher Piotr Olejniczak reads from his old school book, which helped him to learn the German language 30 years ago, to his students at the Herbert-Tschaep school in Blankenfelde Mahlow, Germany, 19 December 2017. Olejniczak is teaching German prep-language classes to refugee children from Syria, Afghanistan and Russia. Photo: Klaus Peters/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A virágzó multikulturális Svédországnak olyan problémákkal kell most épp szembenéznie, hogy mit kezdjen a migránsok által kötött gyermekházasságokkal. Ugyanis ahogy arról a 888.hu írt, a migránsok azzal kezdtek el trükközni, hogy fiatalkorú lányokkal kötnek házasságot, hogy így jussanak EU-s útlevélhez és egyéb papírokhoz. A probléma jelentős lehet, mivel már a Politico is foglalkozik a svédországi helyzettel.
Vágólapra másolva!

A cikk beszámol arról, hogy bár Svédország már 1973-ban betiltotta a gyermekházasságot, azonban a külföldön kötött ilyen házassággal nem tudnak mit kezdeni. Holott, mondjuk, ki pedofíliáról van szó.

Így ezt a joghézagot kihasználva még több migráns érkezhet a toleráns észak-európai országba, ahol ezek szerint még a pedofília is elfogadható.

A 888 cikke szerint egy 2016-os hivatalos kimutatás szerint 132 ilyen esetet regisztráltak Svédországban. Viszont ennél jóval több ilyen házasságról lehet szó, hiszen legtöbbször nem is jelentik be ennek tényét a hatóságoknak.

A probléma annyira jelentős, hogy már a liberális brüsszeli Politico is foglalkozott az üggyel. A hírportál azt írja, hogy kétféle álláspont létezik Svédországban a migránsok pedofil érdekházasságai kapcsán: „megbirkózni" kell ezzel a jelenséggel, vagy teljesen betiltani? A kormányon lévő szociáldemokraták és zöldek az előbbi álláspontot képviselik, míg az ellenzékiek az utóbbit.

– vélte az ellenzéki Svéd Demokraták vezetője, Jimmie Akesson.

A svéd liberális kormány vélhetően a megbirkózás alatt azt érti, hogy nem kíván semmit tenni a felháborító és gyermekjogokat erősen sértő eljárás ellen. Sőt korábban a svéd Nemzeti Egészségügyi és Jóléti Hivatal (Socialstyrelsen) kiadott egy brosúrát arról, hogy milyen jó tanácsokkal tudnák ellátni a gyermekházasságban élő migráns férfiakat. Hát így él a fejlett, liberális nyugat.