A migránsok kultúrája eltér az európaitól

Vágólapra másolva!
Az illegális bevándorlókkal érkező tömegek hagyománya, kultúrája szögesen eltér az európaitól - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Kiemelte, a lakosság politikai akaratának megfelelően számos európai nemzetállam változtatott 2015-ös álláspontján, és

egyre kevesebb azoknak a száma, akik úgy gondolják, hogy a korlátlan, tömeges, ellenőrizetlen illegális migráció jó dolog.

Bakondi György kifejtette, a schengeni határok védelmét európai jogszabályok tartalmazzák, ezeket be kell tartani, mert különben súlyos következményei lesznek.

A schengeni határok védelme európai szintű kötelezettség, 2015-ben ezeket a szabályokat az európai országok jelentős része félretette, és emberjogi megfontolásból tömegeket engedett be Afrikából, Ázsiából ellenőrzés nélkül - tette hozzá. Bakondi György hangsúlyozta,

a schengeni megállapodás rendkívül fontos európai uniós vívmány társadalmi, gazdasági, politikai szempontból egyaránt.

Az állampolgárok, az áruk szabad áramlását teszi lehetővé, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a schengeni egyezmény fennmaradhasson.

A belbiztonsági főtanácsadó úgy látta, ha a tömeges illegális bevándorlás folytatódik, a nemzetállamok védekezése erősödni fog, abban lehet reménykedni, hogy a jövő tavasszal esedékes európai parlamenti választás után

más típusú Európai Parlament, Európai Bizottság alakul,

ezáltal számottevően megváltozik az eddig folytatott migrációs politika, Európa kultúráját, múltját, jelenét, jövőjét meg lehet menteni.