Szerdán kezdik kiszállítani a tankönyveket az iskolákba

tankönyv, iskola, könyv
Üllő, 2018. július 31. Diákok szállításra készítik elő a 2018/2019-es tanév tankkönyveit a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában 2018. július 31-én. Augusztus 1-jén indul a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, ahová az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szerdán indul a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, 2010 előtt a tankönyvellátást a profitérdek határozta meg, ami miatt évről évre emelkedtek az árak, utána viszont létrejött az állami tankönyvfejlesztés és -ellátás rendszere, amely az elmúlt években bizonyított.

Diákok szállításra készítik elő a 2018/2019-es tanév tankkönyveit a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllői raktárában 2018. július 31-én Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

– mondta.

Mint mondta, az állami tankönyvellátás tette lehetővé, hogy az elsőtől a kilencedik évfolyamig minden diák ingyenesen kapja meg a tankönyveket, összesen több mint egymillió diák.