A kézi vezérlés miatt távozott a Jobbik-közeli N1TV-től Kisberk Szabolcs. A főszerkesztő azonban az elmúlt három évben sok mindent látott. A Figyelő készített interjút a volt főszerkesztővel. 

Kisberk Szabolcs azt mondta a Figyelőnek, hogy a választási kampány során Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója tartotta a kapcsolatot Simicska Lajossal. Megdöbbentően nagy volt a készpénzforgalom a Jobbik háza táján a 2018-as kampányban, 2017 őszétől egészen áprilisig. De ennek felderítését inkább a NAV-ra és a hatóságokra bíznám - tette hozzá. 

Nem akarták lejáratni Pongrácz Andrást

Kisberk elmondta, hogy most azért álltak fel, mert az elnökválasztás után Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke ellátogatott az N1TV-hez, és azt ígérte, hogy nem lesz kézi vezérlés, minden úgy folyhat, mint a kampány előtti időszakban. Ez nem teljesült. Én nem voltam hajlandó végrehajtani bizonyos feladatokat. 

Egy '56-os hőst, Pongrácz Andrást nem voltam hajlandó lejáratni mocskos módszerekkel, mert a Mi Hazánk mozgalomhoz csatlakozott - mondott egy példát a volt főszerkesztő. 

Kisberk szerint a kampány nem az N1TV miatt nem volt sikeres, hanem azok miatt a tanácsadók miatt, akik tízesével jelentek meg a párt körül. Arra a kérdésre, hogy a tanácsadók között szerepelt-e Török Gábor, azt mondta, én vele soha nem találkoztam, de voltak ilyen pletykák, hogy komoly szerepe volt a Jobbik és Vona Gábor kampányában. 

Érdekes fénytörésbe került Kisberk azon kijelentése, hogy nem akart részt venni abban, hogy a Hír TV-t balra kormányozzák, miközben a Jobbik Vona Gábor vezetésével mindent elkövetett, hogy a balliberálisoknak hízelegjen.