Kiengedték a börtönből az alvilág pénztárosát

L. András  Kisbandi
A hatodrendű vádlott L. András, az 1990-es évek magyarországi szervezett bűnözésének „Kisbandi” néven elhíresült alakja a bíróság előtt
Vágólapra másolva!
Megszüntette „Kisbandi”, vagyis az egykor az alvilág bankáraként emlegetett Lakatos András letartóztatását a Debreceni Ítélőtábla, házi őrizetbe került.
Vágólapra másolva!

A július 30-án hozott határozat szerint

a férfinak nyomkövetőt kell hordania, és nem hagyhatja el a lakását.

Kisbandiék ügyében a másodfokú tárgyalás várhatóan októberben kezdődik az ítélőtáblán.

A Debreceni Törvényszék tavaly júliusi ítéletében különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményekkel elkövetett csalás miatt hat vádlottat ítélt 3,5-5 év közötti fegyházra. A hatodrendű vádlott, Lakatos András 5 évet kapott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A hatodrendű vádlott L. András (háttal, k), az 1990-es évek magyarországi szervezett bűnözésének „Kisbandi” néven elhíresült alakja az ellene és társai ellen indított büntetőper ítélethirdetésén a Debreceni Törvényszék tárgyalótermében 2017. július 7-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett, így került az ügy a táblabíróságra, ami most megszüntette „Kisbandi” letartóztatását.

Simon Ernő debreceni fellebbviteli főügyész közleménye szerint

a férfi külföldi kapcsolatainak köszönhetően könnyen megszökhet az országból, de fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A hatodrendű vádlott L. András, az 1990-es évek magyarországi szervezett bűnözésének „Kisbandi” néven elhíresült alakja a bíróság előtt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A főügyészség álláspontja szerint az elektronikus nyomkövetés csökkenti ugyan a szökés veszélyét, de nem tudja megakadályozni.

Simon Ernő emlékeztetett arra, hogy vádlottat 2015-ben nemzetközi elfogatóparancs alapján külföldön fogták el, mert a büntetőeljárás alatt megszökött. A fellebbviteli főügyészség ezért, és a vádlott letartóztatásának elrendelése miatt fellebbezett a végzés ellen, így a kényszerintézkedés ügyében a Kúria dönt majd.