Folytatódhat a Hír TV megakasztott sikertörténete

2018.08.03. 12:25

Általános várakozás a jobboldali közösségben, hogy a szerdai átadás-átvétellel a Hír TV visszatér eredeti értékeihez, és folytatódik a 2015-ben átmenetileg megakasztott médiatörténeti siker – derült ki az eddigi elemzésekből, nyilatkozatokból. A világnézetileg elkötelezett hírcsatorna életében az elkövetkező hetek szimbolikus jelentőséggel bírnak majd – írja a Magyar Idők.

A Hír TV-t egy posztkommunista-szocialista és liberális vezetésű időszakban alapították. Célja a jobboldali, nemzeti és konzervatív értékrendű közösség tájékoztatása mellett a pluralizmus erősítése volt – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Tóth Gy. László politológus.

Emlékeztetett rá, hogy a Hír TV-nek és a Magyar Nemzetnek elévülhetetlen érdemei voltak a jobboldal politikai áttörésében 2010-ben.

Reméljük, hogy ez az átmenetileg megakasztott médiatörténeti siker az újabb tulajdonosváltás után folytatódik, és a Hír TV visszatér eredeti értékeihez – fűzte hozzá.

Az elemző azt is aláhúzta, hogy független és objektív médium nem létezik, mert minden tulajdonosnak és szerkesztőnek van saját világnézete.Ám a Hír TV 2015-től kezdve egyszerre szolgálta a balliberálisokat és a Jobbikot, ezért semmilyen koherens értékrendet nem képviselt.

A politológus véleménye alapján Simicska Lajos kizárólag a saját politikai céljaira használta fel a csatornát: az Orbán-kormány kétharmados többségét kívánta megakadályozni.

Ezenkívül más célja nem volt, ezért vált a Hír TV ennyire kaotikussá és felszínessé – tudatta Tóth Gy. László.

Szerinte az ellenzéknek a Hír TV kapcsán most emlegetett aggodalmai megalapozatlanok, mert ennek a televíziónak van vállalható múltja.

Bizakodva néznek a jövőbe a szerdai váltással visszatért korábbi munkatársak is.Pozitívan fogadtak a kollégák a televízióban, én pedig meg tudtam bocsátani azoknak, akik korábban gyaláztak engem. A jelenlegi átvételhez hasonló szituáció minden médium életében nehéz pillanat, amely felfokozott érzelmekkel is jár, és ezt mindannyiuknak tudnia kell kezelni – nyilatkozta szintén a Magyar Időknek Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Azt mondta: ahogy a távozása szimbolikus volt, az érkezése is az.

Szavai szerint a fordulatot – az eredeti értékrendszer visszaállását, és a jobboldali politikusok, szakértők visszatérését – Kocsis Máté szerdai szereplése is hangsúlyozta, hiszen a fideszes honatya volt az, aki felszólította Simicska Lajost, hogy adja vissza a Hír TV-t az igazi tulajdonosainak.A leglényegesebb, hogy a nézőknek programot tudjunk biztosítani, ennek feltételei adottak, felnőttünk a feladathoz, ezért minden munkatársamról az elismerés hangján tudok beszélni – tette hozzá.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője még a szerda esti műsorban arra biztatta a kormánypárti politikusokat, hogy térjenek vissza a Hír TV stúdiójába, és számoljanak be elképzeléseikről. A politikus az átadás-átvételt követően a Magyarország élőben című műsorban felidézte, hogy a Hír TV-t 2003-ban, nehéz időkben hozta létre egy értékalapon szerveződött közösség.

A nézői tették naggyá, akik pénzügyileg is támogatták – emelte ki.

A kormánypárti politikus ismét elmondta, hogy Simicska Lajos pálfordulásával egyszerűen ellopta a csatornát a jobboldali közösségtől.Elfogadhatatlan, hogy az ember tíz évig néz egy televíziót, majd megjelennek rajta olyan szereplők, akik addig a legnagyobb elutasítással, gyűlölettel voltak a polgári értékrendű emberek felé – fejtette ki.

Az ellenzéki sajtó reakcióit értékelve szóvá tette, hogy korábban a jobboldali újságírók kirúgását szó nélkül hagyták, ezért hiteltelen, hogy most viszont a sajtószabadságot féltik.