Hamarosan megoldódhat a soroksári gyilkosság

Vágólapra másolva!
Öt éve öltek meg egy nőt futás közben Soroksáron. A gyilkost azóta sem találják. Néhány napja azonban felbukkant egy titokzatos asszony, aki azt állítja, volt párja ölhette meg a nőt. Sok egyéb mellett azt a helyet is megnevezte, ahol volt barátja lakott. A munkásszálló, ahol akkor a férfi élt, mindössze pár száz méterre van gyilkosság helyszínétől.
Vágólapra másolva!

– mondta el a Blikknek egy nő, aki nem messze lakik a helytől.

A soroksári nőt 2013-ban

megerőszakolták és meggyilkolták Soroksár külterületén. A 36 éves családanya futni indult el a helyszíntől nem messze lévő otthonából. A nő kezét-lábát összekötözték, majd zsineggel megfojtották.

Mivel Krisztina nagyon szeretett futni, és legtöbbször ugyanott kocogott, így

könnyen elképzelhető, hogy gyilkosa akár hosszabb ideje figyelte, mielőtt megtámadta. A kamerafelvételek szerint elfutott a szálló előtt is, amelyben a titokzatos nő által megnevezett férfi lakott.

Ahogy korábban a Bors megírta, a rendőrségen és a megölt nő férjénél is jelentkezett az asszony, aki azt állítja, volt párja ölte meg Gyurik Krisztinát. Elmondása szerint a férfi ipari alpinistaként dolgozott, így értelemszerűen a kötelekhez, a csomókészítéshez is nagyon értett.

Közvetlenül a bűncselekmény után pedig karmolásokat látott az arcán. A férfi nem sokkal az eset után öngyilkos lett, egy vonat elé ugrott.

A rendőrség több felvételt is közzétett a gyilkossággal kapcsolatban, amelyen a vidéken élő nő határozottan felismerte párját.

– fogalmazott a Blikknek a meggyilkolt nő férje, Kardos Lajos.

A Blikk információja szerint a rendőrség DNS-mintát vett az asszony által megnevezett férfi rokonától.