Hamarosan megoldódhat a soroksári gyilkosság

2018.08.03. 10:42

Öt éve öltek meg egy nőt futás közben Soroksáron. A gyilkost azóta sem találják. Néhány napja azonban felbukkant egy titokzatos asszony, aki azt állítja, volt párja ölhette meg a nőt. Sok egyéb mellett azt a helyet is megnevezte, ahol volt barátja lakott. A munkásszálló, ahol akkor a férfi élt, mindössze pár száz méterre van gyilkosság helyszínétől.

Való igaz, hogy ezekben a kis faházakban már hosszú évek óta mindig munkások laknak. Legtöbben a közeli lakóparkban dolgoznak. Sokan közülük biciklivel járnak, hiszen így gyorsan eljutnak más építkezésekre is. Mások pedig értelemszerűen vidékről jönnek fel a fővárosba, hiszen itt sokkal több a pénzkereseti lehetőség – mondta el a Blikknek egy nő, aki nem messze lakik a helytől.

A soroksári nőt 2013-ban

megerőszakolták és meggyilkolták Soroksár külterületén. A 36 éves családanya futni indult el a helyszíntől nem messze lévő otthonából. A nő kezét-lábát összekötözték, majd zsineggel megfojtották.

Mivel Krisztina nagyon szeretett futni, és legtöbbször ugyanott kocogott, így könnyen elképzelhető, hogy gyilkosa akár hosszabb ideje figyelte, mielőtt megtámadta. A kamerafelvételek szerint elfutott a szálló előtt is, amelyben a titokzatos nő által megnevezett férfi lakott.

Ahogy korábban a Bors megírta, a rendőrségen és a megölt nő férjénél is jelentkezett az asszony, aki azt állítja, volt párja ölte meg Gyurik Krisztinát. Elmondása szerint a férfi ipari alpinistaként dolgozott, így értelemszerűen a kötelekhez, a csomókészítéshez is nagyon értett. Közvetlenül a bűncselekmény után pedig karmolásokat látott az arcán. A férfi nem sokkal az eset után öngyilkos lett, egy vonat elé ugrott.

A rendőrség több felvételt is közzétett a gyilkossággal kapcsolatban, amelyen a vidéken élő nő határozottan felismerte párját.

Nekem továbbra is hitelesnek tűnik, amit a hölgy állít. A közösségi oldalon keresett meg, amit leírt, annak alapján nem tűnik zavartnak vagy olyannak, aki csak úgy kitalál egy ilyen mesét. Nagyon jó lenne már, ha végre kiderülne, ki ölte meg a feleségemet – fogalmazott a Blikknek a meggyilkolt nő férje, Kardos Lajos.

A Blikk információja szerint a rendőrség DNS-mintát vett az asszony által megnevezett férfi rokonától.