Soroksári gyilkosság: profilt készítettek a gyilkosról

2018.08.06. 11:58

Kiderült, milyen emberek hagyták ott a DNS-üket a soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina meggyilkolásának helyszínén. És újabb dolgok derültek ki arról az alpinistáról is, aki megölhette az asszonyt.

Öt éve öltek meg egy nőt futás közben Soroksáron, és a gyilkost azóta sem találják. Ahogy írtuk, három hónappal ezelőtt jelentkezett egy asszony a rendőröknél, aki azt mondta, szerinte volt barátja, egy ipari alpinista ölhette meg a háromgyerekes anyát 2013-ban.

A nőt Soroksár külterületén erőszakolták és gyilkolták meg. Futni indult a helyszíntől nem messze lévő otthonából.

A nő kezét-lábát összekötözték, majd zsineggel megfojtották.

A nyomozók utánanéztek a férfinak, akiről a koronatanú beszélt. Kiderült, hogy másfél évvel a gyilkosság után öngyilkos lett, és az is, hogy a támadás idején egy munkásszállón lakott, pár száz méterre a tetthelytől.

Annyi minden egybevág, hogy százszázalékosan biztos vagyok benne, hogy ő tette. Együtt éltünk Pécsen, de Norbert a gyilkosság idején Soroksáron lakott egy munkásszállón, mert ott dolgozott házszigetelőként, nem messze a helytől, ahol Krisztina holtteste előkerült. Ipari alpinista is volt, így remekül tudott csomókat készíteni- mondta a nő a Ripostnak, amelynek sikerült megtalálnia a koronatanút.

Profilt alkottak a gyilkosrólForrás: Police.hu

Agresszív ember volt, ezért szakítottunk. Bár ő az anyjához költözött, utána is hívogatott. Gyakran mesélt Soroksárról és az utcákról, amiket úgy ismert, mint a tenyerét. A gyilkosság utáni napokban találkoztunk, és teli volt sérülésekkel - ezeket akkor szerezhette, amikor az a szerencsétlen Krisztina védekezett - tette hozzá. 

A rendőrök a férfi édesanyján keresztül DNS-mintához jutottak, így őkmár tudhatják, hogy valóban Norbert gyilkolta-e meg a futónőt, de egyelőre nem zárják le a nyomozást, A helyszínen rögzített DNS-minták esetében korábban felmerült, hogy az egyik DNS nem a tetthelyen került az egyik bizonyítékra, később viszont ezt elvetették, így ma is él a két támadó elmélete. Elképzelhető, hogy két ember vett részt a gyilkosságban, és a társát még keresik a nyomozók.

Nem intelligens a gyilkos

A rendőrökprofilt is készítettek a DNS-minták tulajdonosairól.Ennek eredménye szerint

a gyilkosoknak alacsony az intelligenciája. 

Ahogy korábban írtuk, Krisztina nagyon szeretett futni, és legtöbbször ugyanott kocogott, így
könnyen elképzelhető, hogy gyilkosa akár hosszabb ideje figyelte, mielőtt megtámadta. A kamerafelvételek szerint elfutott az előtt a szálló előtt is, amelyben az ipari alpinista lakott.