Lehet, hogy a vasgyári fogás miatt halt meg Rózsa György

Rózsa György, birkózó, Fradi
Vágólapra másolva!
A 17 éves magyar birkózó, Rózsa György tavaly januárban halt meg egy edzésen, amikor egy új társával egy szorítófogást gyakoroltak. Azonnal megkezdték a fiú újraélesztését. A mentősök 2 órán át küzdöttek az életéért, de már nem tudták megmenteni. A szülők másfél év után tettek feljelentést. 
Vágólapra másolva!

A sportoló édesanyja és édesapja arra tette fel az életét, hogy kiderítse, pontosan mi vezetett a tragédiához.

– mondta el a Blikknek sírva az anya. Úgy gondolják, a fiúk azért halt meg, mert az úgynevezett "vasgyári fogást" gyakorolták az edzésen.

– tette hozzá az anya könnyeivel küszködve.

Rózsa György birkózó Forrás: Fradi.hu

A rendőrség akkor kihallgatta a tanúkat, de eljárás nem indult, mivel senki sem tett feljelentést. Egészen mostanáig.

- mondta dr. Lichy József ügyvéd.

A tragédia napján mindenki segíteni akart a fiatal birkózónak, de hiába próbálták, nem tudták megmenteni az életét. Klubja ezekkel a szavakkal búcsúzott el tőle:

"Rózsa György váratlan halálának napja az FTC újkori történelmének egyik legszomorúbb napja is egyben. Egyesületünk egy olyan sportembert vesztett el tragikus hirtelenséggel, akit az edzők szerettek, a társai tiszteltek, és aki a Ferencváros megbecsült tagja volt. Az FTC vizsgálata kimutatta, hogy a tragikus pillanatokban a helyszínen lévő edzők, sporttársak, szülők a mentők kiérkezéséig - az ő telefonos utasításaikat követve - újraélesztést alkalmaztak, ehhez igénybe vették a sporttelepen korábban kihelyezett 7 újraélesztő készülékek egyikét is. Rózsa György emlékét az FTC örökké megőrzi" - írták.