Kivégeztek egy férfit az M5-ös autópályán

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt az ellen a német férfi ellen, aki tavaly decemberben megölte az egyik ismerősét az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyén.
Vágólapra másolva!

A férfi évekkel a gyilkosság előtt ismerte meg bolgár áldozatát, akinek segített Ausztriába költözni, és munkát is keresett neki. Emellett pénzt adott neki kölcsön.

Forrás: Police.hu

Kettejük kapcsolata idővel megromlott, mert a férfi nem kapta vissza a kölcsön adott pénzt, ezért amikor megtudta, hogy a bolgár ismerőse haza utazik, elhatározta, hogy útközben megöli.

Ismerte az utazási szokásait, ezért tavaly decemberben az autójával a hegyeshalmi határátkelőhöz hajtott, és magával vitte az illegálisan tartott fegyverét is.

Az volt a terve, hogy bevárja a bolgár férfit, és követi.

Forrás: Police.hu

Kiszemelt áldozata éjjel érkezett meg Hegyeshalomra, ahonnan továbbhajtott Röszke felé. Vele utazott a munkatársa is, egy osztrák férfi.

Mindketten elfáradtak az úton, ezért megálltak pihenni az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyénél. Elaludtak.

A német férfi követte őket. A csengelei pihenőhelyen úgy állt meg, hogy a bolgár férfi ne vehesse észre. Amikor biztos volt benne, hogy alszanak, a fegyverrel az autójukhoz sétált. Bekopogott az ablakon, amitől az ismerőse megrémült, és egyből a slusszkulcshoz nyúlt, hogy elmeneküljön.

A német férfi azonnal rálőtt. Ötször találta el a bolgár férfit, kétszer annak barátját.

Forrás: Police.hu

Az egyik lövedék szíven találta a bolgár férfit, de még maradt annyi ereje, hogy beindítsa az autót, és kiguruljon az autópályára, ahol leállt a leálló sávban. Ott halt meg.

Munkatársa is életveszélyesen megsérült, de ő még időben tudott segítséget hívni. A mentők kórházba vitték, ahol sikerült megmenteni az életét.

A gyilkos elmenekült, de a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően másnap elfogták. Az ügyészség előre kitervelt gyilkossággal és más bűncselekményekkel vádolja a férfit - írta meg az Ügyészség.hu.