Hatalmas, egyre nagyobb fölényben a Fidesz-KDNP

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP négy közvélemény-kutató intézet méréseinek átlaga alapján az előző havihoz hasonlóan 53 százalékot érne el egy most vasárnap tartandó választáson, ez 6 százalékponttal meghaladja az április 8-i eredményét. A többi párt vagy visszaesett, vagy stagnál a támogatottsága - írja a Magyar Idők. 
Vágólapra másolva!

Júliusban négy közvélemény-kutató intézet (Nézőpont Intézet, Publicus, Századvég és Závecz Research) publikált mérései alapján a teljes felnőtt népességben 34 százalék a Fidesz-KDNP támogatottsága, mely 1 százalékponttal meghaladja az előző havi átlagot.

Forrás: Magyar Idők

Az MSZP és a Párbeszéd a teljes felnőtt népesség körében 8 százalékos átlagtámogatottsággal rendelkezik a két párt összesen. A Jobbikot átlagosan a lakosság 10 százaléka támogatja. A DK teljes népességbeli támogatottsága 4 százalék, mely 1 százalékponttal meghaladja előző havi átlagukat, az LMP viszont május óta stagnáló 3 százalékon áll. A Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt a múlt havi 2-2-ről 1-1-re estek vissza.

Júliusban az aktív szavazók körében júniushoz hasonlóan a Fidesz-KDNP 53 százalékot érne el egy most vasárnap tartandó választáson. A Nézőpont Intézet és a Závecz Research egyaránt 55 százalékos támogatottságot mért számukra, a Századvég az átlaggal megegyező 53 százalékot, a Publicus 49-et. Az MSZP-P júniushoz képest 1 százalékponttal megnövelte támogatottságát, az átlagok alapján 13 százalékot érnének el. A Jobbik a teljes népességbeli visszaesésükhöz hasonlóan az aktív szavazók körében is 2 százalékponttal kevesebb átlagtámogatottsággal rendelkezik júniushoz képest (15 százalék).

A DK 1 százalékponttal növelte támogatottságát, így e hónapban 6 százalékot érne el, az LMP viszont a teljes népességben tapasztalt stagnáló támogatottságát a biztos szavazók között is tartva május óta 5 százalékon áll. A Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt 2-2 százalékon állnak, így nem érik el a parlamentbe jutás küszöbét.