Soroksári gyilkosság: megvan a DNS-vizsgálat eredménye

2018.08.08. 20:09

Öt éve gyilkolták meg futás közben Soroksáron Gy. Krisztinát, a gyilkost azóta sem sikerült megtalálnia a rendőrségnek. Pár hónapja egy nő azt állította, hogy az ő volt élettársa gyilkolta meg a nőt. A munkásszálló, ahol akkor a férfi lakott, csak pár száz méterre volt a gyilkosság helyszínétől. Most kiderült a DNS- vizsgálat eredménye.

A 36 éves családanyát, Gy. Krisztinát futás közben gyilkolták meg brutálisan 5 évvel ezelőtt. Pár hónapja egy nő megkereste az áldozat férjét, aki azt állította, hogy a volt élettársa gyilkolta meg a nőt. Az ismeretlen nő korábbi élettársa, N. a gyilkosság után egy évvel öngyilkos lett. A rendőrség ezért az egyik rokonától vett DNS- mintát.

A Gy. Krisztina testén talált DNS – minta nem egyezik a férfi anyjától vett mintával, vagyis szinte biztos, hogy nem N. gyilkolta meg a nőt.

A rendőrség a férfi korábbi munkatársaitól vett mintát, de náluk sem találtak egyezést – írja a PestiSrácok.hu.

Ahogyan korábban megírtuk, 2013 szeptemberében Gy. Krisztina kocogni indult az esti órákban, de nem ért haza időben. A nőt futás közben támadták meg, majd megerőszakolták és meggyilkolták. A kezét és a lábát összekötötték, majd egy zsineggel megfojtották. A nő szeretett futni, és legtöbbször ugyanott, ezért lehet, hogy a gyilkos már jó ideje figyelte.