Vasárnap időközi testületi és polgármester-választást tartanak a Nógrád megyei Pásztón, miután az országgyűlési választások után a képviselőtestület föloszlatta magát. Dömsödi Gábor jelenlegi polgármester, bukott televíziós, trükkökkel igyekszik bebiztosítani hatalmát: Farkas Attila néven indítják független önkormányzati jelöltként a hivatal alkalmazásában álló Farkas Mihály Attilát. Ebben az a trükk, hogy a városban elismert és népszerű, eddigi fideszes alpolgármestert és képviselőt Farkas Attilának hívják. Ő azonban most csak a polgármesteri posztért indul (a törvény szerint indulhatna képviselőjelöltként is), ezért sokan azt hihetik, az ő neve szerepel az egyéni képviselők szavazólapján is. De nem ez az egyetlen elképesztő eleme Dömsödiék kampányának, egyik embere durva, rasszista Facebook-bejegyzéseket támogat. A bukott tévés saját maga vallotta be: egyéb jövedelme sincs már, csak a megélhetési polgármesterkedés, így nyilvánvaló: egyetlen célja, hogy megőrizhesse a székét.

Farkas Attila fideszes polgármesterjelölt és Farkas Attila "független" képviselőjelölt is indul Pásztón most vasárnap az időközi polgármester- és képviselő-választáson. A dolog érdekessége az, hogy a "független" Farkas Mihály Attila az önkormányzat városgazdálkodásának dolgozója a temetőgondnokságon, és indulásának csak az a célja, hogy összezavarja a fideszes Farkas Attilára szavazni akaró pásztóiakat, és ezt kihasználva lopjon szavazatokat.

A névazonosság trükkjét Pásztón annak ellenére vetették be Dömsödiék, hogy a Dömsödi emberének tartott "független" jelölt Farkas Mihály Attilát helyben mindenki Misiként emlegeti, ám ennek ellenére Farkas Attila néven kérte szerepeltetését a szavazólapon.

De nem ez az egyetlen kísérlet a Fidesz által indított Farkas Attila ellehetetlenítésére: Dömsödi Gábor egyik képviselőjelöltje, Nagy Gábor "Majzy" egy facebookos kommentje alapján támogatná, ha a fideszes polgármesterjelölt Farkas Attilát "hátravinnék", és "agyonlőnék", merthogy a fideszes Farkas - szerintük - roma származású. A rasszista kijelentéstől és életveszélyes fenyegetéstől Dömsödi azóta sem határolódott el, és Nagy Gábor "Majzy" továbbra is a polgármesterségre újra ácsingózó Dömsödi csapatának oszlopos tagja.

 

Forrás: Origo

Dömsödi: bukott tévésből előbb falusi, majd pásztói polgármester

Dömsödi Gábor az utóbbi időkben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy állandó vendége volt Kálmán Olga borzasztóan rossz nézettségű műsorának a Hír TV-n, szinte hazajárt oda. Néhány hete pedig pökhendi, kioktató interjút adott az Azonnalinak, amiben a brutális választási bukását próbálta megmagyarázni.

Dömsödi GáborForrás: MTI/Komka Péter

Dömsödi ugyanis elindult a parlamenti választáson, miután bekönyörögte magát az LMP-hez. Miután beengedték, ezt most már azzal hálálja meg, hogy utólag középszerűnek és tehetségtelennek nevezi a pártot. Most újra független jelöltként indul Pásztón, de ez sem változtat azon, hogy 

a helyiek egy arrogáns, beképzelt, a pásztóiakkal üvöltöző emberként festették le Dömsödit, aki ritkán van bent a hivatalban 11 előtt, és ritkán van bent 15 óra után. 

Dömsödi saját magával azonban nagyon meg van elégedve, így jellemezte magát: "Engem bárki támogathat, de én a pártok támogatását nem keresem. Hadd mondjam azt, hogy én itt helyben, Pásztón jobb brand vagyok, mint az LMP, a DK, az MSZP, a Jobbik vagy bármi más. Bármelyik ellenzéki pártnál jobb vagyok."

A Pásztót is ebben a fölényeskedő, kioktató stílusban vezető Dömsödi tehát azt gondolja magáról, körülötte mindenki idióta, csak ő a zseni. Most vasárnap kiderül, ez a stílus és színvonal mire elég Pásztón.