Megölte a kétgyerekes családanyát, mert a nő nem viszonozta az érzelmeit

2018.08.09. 11:19

A Sátoraljaújhelyen praktizáló orvos 2016 nyarán rálőtt szerelmére és annak férjére nyíregyházi otthonukban. A nő meghalt. A támadót később Romániában fogták el, de nem emiatt, hanem tiltott fegyvertartásért ítélték börtönre. Büntetése viszont nemsokára lejár, a román hatóságok pedig kiadhatják Magyarországnak – írja a Bors.

A román orvos két éve, 2016 augusztusában fegyverrel rontott be egy nyíregyházi családi házba, ahol

két gyerek szeme láttára agyonlőtte az anyjukat, és az apjukat is eltalálta.

A nő meghalt, a férfi pedig sokáig válságos állapotban volt. Lebénult a fél oldala, végül hosszú rehabilitáció után sikerült felépülnie.

S. Dan állítólag szerelmes volt a nőbe, amit a kétgyerekes családanya nem viszonzott, ezért ölte meg.

A gyilkosság után a férfi hazamenekült. Öngyilkosságra készült, de a rendőrök elfogták.

Bár tudják, hogy megalapozottan gyanúsítható ezzel a gyilkossággal és a gyilkossági kísérlettel, amit a férfi ellen követett el, romániai büntetése miatt még nem állhatott magyar bíróság elé, most viszont kiadhatják Magyarországnak.

Ugyanakkor a román hatóságoknak van egy feltétele: amennyiben Magyarországon elítélik a férfit, büntetését Romániában kell letöltenie - tudta meg a Bors.

Öngyilkossága előtt elfogták a rendőrökForrás: MTI/Taipusz Attila

S. Dant Kolozsváron fegyvercsempészésért és tiltott fegyverviselésért 3 év 4 hónapra ítélték 2017 februárjában,

először ezt a büntetést kellett letöltenie ahhoz, hogy átadhassák Magyarországnak.

Kiadhatják a hatóságok a gyilkost MagyarországnakForrás: MTI/Taipusz Attila

Lehetséges, hogy a kolozsvári bíróság úgy dönt, nem kell letöltenie a teljes büntetést, ezért pár hét múlva már meg is kaphatja Magyarország.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az ügyben legutóbb, 2018 januárjában fordult a román ügyészi szervekhez, akik közölték, hogy a gyanúsított a Romániában kiszabott 3 év és 4 hónap börtönbüntetéséből feltételesen 2018 szeptemberében szabadulhat, illetve ha erre nem kerülne sor, akkor a büntetését 2020. január 20. napján tölti le - mondta a lapnak dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Így is, úgy is jó sokáig börtönben marad, az semmin nem változtat, hogy melyik bűncselekményért. A gyerekekkel együtt megvagyunk, próbáljuk élni az életünket- tette hozzá a túlélő apa.