Feljelentették Weisz Fannit

Interjú Weisz Fannival
Vágólapra másolva!
Egy anya jelentette fel Weisz Fanni modelliskoláját a NAV-nál, mert hiába kért, nem kapott számlát a befizetett összegek után – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Két nappal az esküvője előtt újabb botrányba keveredett Weisz Fanni.

Korábban 5 évre eltiltották a cégalapítástól, az elmúlt két évben pedig 3 adótartozást halmozott fel, aminek már elkezdődött a behajtása.

Forrás: Facebook/Weisz Fanni

Most a modelliskoláját jelentették fel, ugyanis többször nem adott számlát a befizetett képzés után.

Az egyik csalódott szülő, G. Mária osztotta meg a negatív tapasztalatait a Borsban. A zalaegerszegi nő 15 éves, 90 százalékosan halláskárosult kislányát, Kittit vitte el Fanniék egyik válogatására.

Nagy reményeket fűztek az iskolához, de csalódniuk kellett.

A pénzügyekkel Fanni párja, Péter, illetve egy barátja, Ádám foglalkoztak, ők tettek ajánlatot a hozzájuk forduló Máriának és kislányának is.

A meghallgatás után különlegesen tehetségesnek tartották Kittit, és csupán 250 ezer forintba került volna a képzés, ha helyben kifizetünk ötvenet. A hirdetésben nem szerepelt, hogy a helyszínen ötvenezer forintot le kell tenni foglalóként, így nálam csupán tízezer volt.

- mondta az anya, aki szerint a két férfi teljesen kihagyta az üzleti dolgokból Fannit, akivel csak egy rövid időre találkozhattak.

G. Mária elfogadta a cég ajánlatát, de az első óra után kétségei támadtak, ezért úgy döntött, mégsem szeretné, ha lánya ebbe a modelliskolába járna.

Forrás: realweiszfanni/Instagram

Jeleztem a bizalmatlanságomat, és hogy nem szeretnénk tovább a képzésen részt venni. Először kértek erről egy e-mailt. Az első fordulat akkor jött, amikor mindezek ellenére három részletben követelték a fennmaradó 200 ezer forintot. Felhívtam az ügyintézőjüket, aki arrogáns módon közölte:

ha nem fizetek, kötbért kell fizetnem, ami a képzés teljes díja, azaz 495 ezer forint.

Ezt egy ügyvédi levélben is megerősítették, sőt, titoktartásra akartak kötelezni. Elküldtem egy ügyvédnőnek véleményezésre a szerződést, ami nemhogy formailag hibás, de egyáltalán nem jelezték, hogy nekem kötbért kellene fizetnem, pláne nem a teljes összeget.

Mindeközben többszöri követelésemre se kaptam számlát a már befizetett 50 ezer forintról. Korábban erre kitérő válaszokat kaptam a cégtől: menjek fel érte Pestre vagy ők majd leküldik.

Az egyik utolsó levelemben jeleztem, hogy a NAV-hoz fordulok segítségért, ekkor hirtelen fenyegető hangnemből megértőre váltottak, sőt, közölték, valami tévedés történt.

Számlát azóta sem kaptam, így megtettem a feljelentést a NAV-nál - tette hozzá a nő.

Arról is beszélt a nő, hogy azóta megtudta, voltak, akik részt vettek a kurzuson, de

nem voltak megelégedve a portfólió minőségével, és a beígért munkák sem jöttek.

A lap az esettel kapcsolatban kereste Weisz Fannit, aki annyit válaszolt, hogy ő nem érintett a számlázási ügyekben, így erről nem tud nyilatkozni.