Gyászosan kezdte vloggerkedését Vona: hol eltűnt, hol előkerült a kereszt

Vona Gábor, kereszt
Vágólapra másolva!
Vlogger-indító videójában a muszlimpártiságról a keresztényvédelmezésre kommunikációs szinten áttért expolitikus vadiúj videójának másfeledik percében feltűnik egy kereszt. A hiba csak annyi az egésszel, hogy a keresztény szimbólumnak se híre, se hamva nem volt 15 másodperccel korábban. Ilyen tényleg csak a mesében és a Jobbikban van: Vona keresztvarázsolós csellel igézi meg törzsközönségét új pályájának kezdetén.
Vágólapra másolva!

Egészen példátlan, már-már szenzáció, sőt megkockáztatom, világszenzáció határát súroló módon indította vlogger pályafutását Vona Gábor. A tegnap előtt „befejezett" pártpolitikai karrierjének hajnalán két fontos mozzanat jegyezhető fel róla:

  • előszeretettel szidta a zsidókat, Izraelt, a cigányokat, a melegeket, az amerikaiakat, az uniós politikusokat, a külföldieket, a románokat, a szlovákokat, a szerbeket, és úgy alapvetően mindenkit, akivel öt másodpercnél tovább beszélgetett;
  • viszont olyan is volt, akiket nagyon szeretett, ők pedig nem mások, mint a muszlimok. A régi Jobbik fénykorában havi szinten utazott Jordániába, Jemenbe, és más közel-keleti országokba, így magyar politikus létére egészen jó kapcsolatba került az iszlám világgal.

Ez utóbbit a kampányban a bevándorlási válság kellős közepén szóvá is tették neki, nem is egyszer. A pártpolitikának lőttek, a videobloggerkedés indul, itt az ideje bizonyos dolgokban váltani. Például a kereszténységhez való viszonyában, pontosabban a kereszténységhez való viszonyának imidzsében, hiszen ez mostanában eléggé divatos téma az európai közbeszédben, és korábban a korrupciókiabálás mellett elfelejtett vele foglalkozni.

De most eljött az idő, eljött a felismerés, szól a kereszténydemokrácia a muszlimbarát politikus-vlogger közösségi oldalán, feltünedeznek a keresztek.

A probléma pont ezzel van – következzen az itt a kereszt, hol a kereszt Vona-módra.

Játék a kereszttel

21VloG PREMIER-jének keretében a Jobbik exelnöke egy kocsiban és egy fehér ingben ül, és ebből a pozícióból beszél követőinek. 1:10-nél még szó sem volt róla, hogy egyszer csak feltűnik a keresztény szimbólum.

A keresztnélküli Vona Gábor Forrás: Facebook

Csakhogy egy kicsivel később feltűnik egy akkora kereszt, amit képtelenség nem kiszúrni. Feltehetően nincs olyan ember a Földön, aki ne venné észre.

A keresztes Vona Gábor (és a mikrofon is máshova varázsolódott) Forrás: Facebook

A Jobbik sajtóosztályához ezúttal inkább most nem fordulnék, megkérdezve, hogy mi lehet az oka a hirtelen keresztváltásnak, mert egyrészről választ úgyse kapnék, másrészről Vona Gábor már úgysem pártpolitikus.