Rátámadtak egy baráti társaságra Tatabányán

2018.08.10. 09:26

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a két tatabányai férfival szemben, akik minden előzmény nélkül megtámadtak egy baráti társaságot.

Egy férfiakból és egy nőből álló ötfős baráti társaság 2017. szeptember 1-jén Tatabányán, egy rendezvényen szórakozott, ahonnan éjfél körül a lakótelep irányába indult el. A csoport tagjaira a lakótömbök mögött

 minden előzmény és veszekedés nélkül rátámadt két részeg férfi.Egyikük, az ügy elsőrendű vádlottja, állon ütött egy férfit, míg a másik, a másodrendű vádlott, két másik férfira támadt rá. Az elsőrendű vádlott társa mellé lépett, és

boxerrel ő is megütötte a két férfit.

Az I. rendű vádlott boxerrel történt bántalmazása alkalmas volt arra, hogy a két férfinál nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon- olvasható Dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom megyei főügyész Origónak küldött közleményében.

A vádlottak öntörvényű, a társadalmi, közösségi együttélési szabályokkal nyíltan szembehelyezkedő magatartása az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltett, a rendőrség a lakótelep egyik lakójának értesítésére ment a helyszínre.

Az elsőrendű vádlottat az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérletével vádolja.Mivel a másodrendű vádlott nem tudott arról, hogy a társa boxert használt, és 8 napon túl gyógyuló sérülést sem okozott senkinek, így ő a garázdaság vétségét követte el.

Az ügyben a Tatabányai Járásbíróság fog dönteni.