Akciófilmbe illő jelenet játszódott le egy szentendrei parkolóban

2018.08.10. 10:12

Éppen a pénzt vette át a két tolvaj, amikor lecsaptak rájuk a szentendrei rendőrök. Visszaadhatták volna, amit az úton találtak, de ők úgy döntöttek, hasznot húznak belőle. Ebbe buktak bele. 

Két férfi augusztus 2-án Pomázon autózott. A Céhmester utcában megláttak egy földön heverő ládát, kinyitották. Egy hőprés volt benne. Mint később kiderült, a berendezés (amelyet pólók, bögrék és egyebek nyomtatására szoktak használni) egy cég teherautójának rakteréből esett ki. A két megtaláló, B. János és L. Zsolt berakta az autóba a ládát, és elhajtott a helyszínről. Akár vissza is adhatták volna, de ők úgy döntöttek, hasznot húznak belőle. Megkeresték a prés tulajdonosát. Előbb e-mailben megírták, majd telefonon is azt mondták neki, hogy

pénzért cserébe hajlandóak visszaadni a prést, de mindenképpen fizetnie kell.

A férfi beleegyezett a találkozóba, de elhatározta, hogy nem megy egyedül. Feljelentést tett.

Forrás: Youtube/PoliceHungary

A szentendrei rendőrök augusztus 8-án délelőtt 10 órakor egy budakalászi áruház parkolójában csaptak le. Erről felvétel is készült.

Éppen akkor támadtak rá a két férfira, amikor azok átvették a pénzt a hőprésért. Miután elfogták őket, a helyi rendőrkapitányságra vitték be, ahol a 35 éves és a 36 éves férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Lopás megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.