Koltay András lehet a közszolgálati egyetem új rektora

Vágólapra másolva!
Koltay András lehet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új rektora, miután a szenátus és a fenntartói testület is támogatta rektori pályázatát - olvasható az egyetem honlapján. A vezetői megbízásra irányuló pályázati eljárást június végén írta ki a munkáltató jogokat gyakorló fenntartói testület, miután Patyi András lemondott az NKE vezetéséről.
Vágólapra másolva!

A szenátusi testületi ülésen több kérdés és észrevétel hangzott el a pályázattal kapcsolatban, amelyekre Koltay András részletes válaszokat adott. Beszélt arról például, hogy "számára nemcsak a történelmi múltja miatt különleges hely a Ludovika és az NKE, hanem az elmúlt években itt tapasztalt hatalmas fejlődés miatt is". Majdani rektorként pedig első számú feladata lenne az egyetem belső szervezetének erősítése, az egyes karok és intézmények közötti együttműködés továbbfejlesztése a meglévő szellemi energiák minél hatékonyabb felhasználása érdekében.

Koltay András szerint

Az NKE vezetői - rektorhelyettesei és dékánjai - felszólalásukban támogatásukról biztosították a pályázót. A szenátus egyébként titkos, egyhangú szavazással értékelte a pályázatot, és egyben javasolta a fenntartói testületnek a pályázat elfogadását.

A fenntartói testület múlt pénteki ülésén megtárgyalta, és egyetértve a szenátus javaslatával, támogatta Koltay András rektori pályázatát. A döntés alapján a testület kezdeményezte - az oktatásért felelős miniszter útján - a köztársasági elnök felé Koltay András rektori kinevezését.

A köztársasági elnök döntése alapján a rektori megbízatás 2018. szeptember elsejétől öt év időtartamra szólhat.

Koltay András 2002-ben szerzett jogi diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, amelynek jelenleg tanszékvezető oktatója. Koltay András fő kutatási területe a szólásszabadság, a médiajog és a személyiségi jog; tagja a médiatanácsnak - olvasható az NKE közleményében.